Νέα έκρηξη στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης

Νέα έκρηξη στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης

Πέντε νεκροί και 36 τραυματίες σε επίθεση καμικάζι στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δηλώνει ότι πέντε είναι οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση καμικάζι από την οποία είχε γίνει αρχικά γνωστό ότι σκοτώθηκαν ο δράστης κι άλλο ένα πρόσωπο, μετέδωσαν ειδησεογραφικά τηλεοπτικά δίκτυα. Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, διευκρίνισε το CNN Turk, προσθέτοντας ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Από τους 20 τραυματίες, οι τρεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση δήλωσε ο κυβερνήτης, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Ισραηλινοί πολίτες.

Η στιγμή της έκρηξης

Αργότερα ο υπουργός Υγείας μίλησε για 36 τραυματίες, από τους οποίους οι επτά είναι σοβαρά. Ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου δήλωσε επίσης, ότι 12 από τους τραυματίες είναι ξένοι.

Τα αρχικά ευρήματα στο χώρο της σημερινής βομβιστικής επίθεσης σε πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της Κωνσταντινούπολης, δείχνουν ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ή κάποια οργάνωση η οποία σχετίζεται με αυτό, δηλώνει υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι: «η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα». Οι δηλώσεις Τσαβούσολγου έγιναν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Ιρανό ΥΠΕΞ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο Τζαβάντ Ζαρίφ καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή, δείχνει το άγριο πρόσωπο της τρομοκρατίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαιώνει την πληροφορία για τον τραυματισμό Ισραηλινών πολιτών, από τη σημερινή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική αστυνομία απέτρεψε τον βομβιστή να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του αρχικού στόχου, σε πιο πολυσύχναστη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, ενώ εκείνος πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό από το φόβο του, δηλώνει υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, δεν έγιναν επιθέσεις σε άλλες περιοχές της πόλης, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν, ενώ η έρευνα στην περιοχή της βομβιστικής επίθεσης, συνεχίζεται.

Οι δηλώσεις του Σαχίν στους δημοσιογράφους, μεταδόθηκαν ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε εκραγεί στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 37 άνθρωποι.