Coca-Cola Τρία Έψιλον: Έμφαση στην Καινοτομία και στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Έμφαση στην Καινοτομία και στη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Καινοτομία και βιωσιμότητα στο επίκεντρο ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον με ορίζοντα ένα καλύτερο μέλλον για όλους!

H Coca-Cola Τρία Έψιλονμε 53 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα στη χώρα επενδύει σταθερά στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με τέσσερεις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Σχηματάρι, το Ηράκλειο Κρήτης, το Αίγιο και την Αταλάντη παράγει και διαθέτει στην αγορά ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων που προσφέρει επιλογές που αναπτύσσουν τους πελάτες της.

Η  καινοτομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της και το αποτέλεσμα αυτής αντικατοπτρίζεται σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της. Στην επαφή με τους πελάτες, στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της, στην εφοδιαστική αλυσίδα και στη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης.

Αυτοί είναι και οι λόγοι που την αναδεικνύουν σταθερά εδώ και 5 συνεχόμενα χρόνια ως την Κορυφαία Εταιρεία ανάμεσα στις επιχειρήσεις του κλάδου Τροφίμων & Ποτών και για 8η χρονιά ανάμεσα στις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες της χώρας, σύμφωνα με τη λίστα Most Admired Companiesπου καταρτίζει το περιοδικό Fortune.

Προσήλωση στην ανάπτυξη της αγοράς & του κλάδου

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναπτύσσεται με άξονα ένα total beverage χαρτοφυλάκιο προϊόντων, που καλύπτει τις προτιμήσεις των καταναλωτών 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Αυτό προϋποθέτει συνεχή προσήλωση στην καινοτομία, όχι μόνο για την ανάπτυξη προϊόντων αλλά και για την ευρύτερη εξέλιξη των πελατών της και της αγοράς.

Το 24/7 χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα, ευρύτερα και πιο ευέλικτα στον κλάδο και εξελίσσεται συνεχώς με νέα προϊόντα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προσθήκη του φυσικού μεταλλικού νερού Lurisia. Ένα premium ιταλικό νερό, που ήρθε για να προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές στους πελάτες της στον χώρο της εστίασης.

Παράλληλα, η εταιρεία καινοτομεί και αξιοποιεί σημαντικά δεδομένα και εργαλεία που της επιτρέπουν να δημιουργεί νέες κοινές ευκαιρίες ανάπτυξης για τους πελάτες της. Μέσα από σημαντικά insights, και πρωτοποριακά μοντέλα προσφέρει στοχευμένες προτάσεις και λύσεις στους πελάτες της, που καλύπτουν τις ανάγκες τους και δημιουργούν προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις τους. Πιο συγκεκριμένα,  το 2021 παρουσίασε τη μεγαλύτερη και πιο περιεκτική έρευνα για τη νέα εποχή του κλάδου HoReCa, εστιάζοντας στις βασικές τάσεις και εξελίξεις που διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου, με στόχο την  ανάπτυξη των πελατών της εταιρείας αλλά  και του κλάδου ευρύτερα.

Η έρευνα αυτή αποτελεί την πρώτη από τις δράσεις που σχεδίασε και υλοποίησε  η ομάδα HoReCa Pod, μια νέα εξειδικευμένη ομάδα της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που δημιουργήθηκε για να συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του κλάδου. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη, μικρή και ευέλικτη ομάδα στελεχών από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας, που με νέα εργαλεία, πρωτοποριακές μεθόδους εργασίας και τεχνολογικές καινοτομίες, συνεργάζεται με τους πελάτες, τους συνεργάτες και την αγορά για να δημιουργήσουν μαζί το μέλλον του κλάδου HoReCa.

Βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία στην εφοδιαστική αλυσίδα

Η εφοδιαστική αλυσίδα παίζει κεντρικό ρόλο στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Με στόχο μια αειφόρο εφοδιαστική αλυσίδα, η εταιρεία αναπτύσσεται, μειώνοντας συνεχώς το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Επενδύει σταθερά σε καινοτόμες λύσεις και συνέργειες  που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και θα την φέρουν πιο κοντά στο όραμά της για μία κλιματικά ουδέτερη εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι το 2040. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επένδυση ύψους €4 εκατομμυρίων ευρώ για την κατάργηση της πλαστικής μεμβράνης στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου μέσω του νέου τύπου συσκευασίας KeelClip™. Η  νέα συσκευασία μειώνει τη χρήση πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα».

Η στρατηγική της για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας, περιλαμβάνει τη μετάβαση σε 100% ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, την πορεία προς μια κυκλική προσέγγιση στις συσκευασίες, με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα, αυξάνοντας τη χρήση rPET, επιλογές χωρίς συσκευασία, καθώς και καταργώντας τα πλαστικά στη δευτερογενή συσκευασία.

Ταυτόχρονα, η ψηφιοποιήση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η ενίσχυση της τεχνογνωσίας των ανθρώπων της Coca-Cola Τρία Έψιλον αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Η εταιρεία, υιοθετεί τεχνολογικές λύσεις και αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και την συνεχή εξέλιξη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

*To άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα