Coca-Cola Τρία Έψιλον: Σταθερά δίπλα στους νέους με το YOUTH EMPOWERED

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Σταθερά δίπλα στους νέους με το YOUTH EMPOWERED
Από το 2017 η Coca-Cola Τρία Έψιλον στηρίζει τα όνειρα της νέας γενιάς με το YOUTH EMPOWERED. Φέτος το πρόγραμμα εξελίσσεται, στρέφεται στο digital και ενδυναμώνει με νέες πρωτοβουλίες τον κλάδο του HoReCa!

Ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής, που επιβάλλει γρήγορη ανταπόκριση, απόκτηση νέων δεξιοτήτων και social distancing, τo Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, το πιο ευρύ και δωρεάν πρόγραµµα ενίσχυσης απασχολησιµότητας του ιδιωτικού τοµέα στην Ελλάδα, στρέφεται στο digital και έρχεται µε νέες πρωτοβουλίες να ενδυναµώσει τους νέους και τον κλάδο του HoReCa!

Το πιο ευρύ και δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης απασχολησιμότητας του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα στρέφεται στο digital και έρχεται φέτος με νέες πρωτοβουλίες.

Πιο συγκεκριµένα, το πρόγραµµα λάνσαρε τον νέο κύκλο εκπαιδεύσεων Youth Empowered: The HoReCa Edition για την ενδυνάµωση των επαγγελµατιών του κλάδου HoReCa, και το Youth Empowered App ένα νέο digital application για ενδυνάµωση on-the-go. Και ενώ το Youth Empowered αλλάζει, ο σκοπός του παραµένει ο ίδιος: να συνεχίσει να αποτελεί κινητήρια δύναµη για τους νέους,  ώστε να κάνουν τη δική τους κίνηση για το µέλλον τους!

Η Αγγελική Πατρούµπα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε σχετικά: «Το Youth Empowered είναι ένα δυναµικό πρόγραµµα και εξελίσσεται για να µπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας γενιάς και της ελληνικής κοινωνίας. Το Youth Empowered: The HoReCa Edition καθώς και η νέα ψηφιακή ταυτότητα του προγράµµατος µέσω του Youth Empowered App, αποτελούν τα πρώτα βήµατα. Θα συνεχίσουµε να ενισχύουµε το πρόγραµµα και όσα προσφέρει, µε στόχο να δώσουµε στους νέους της χώρας µας ώθηση και καθοδήγηση για να κάνουν τη δική τους κίνηση για το µέλλον».

YOUTH EMPOWERED:

THE HORECA EDITION

Ο κλάδος του HoReCa δέχεται ένα ισχυρό πλήγµα µε τα ποσοστά ανεργίας να αυξάνονται, ιδιαίτερα ανάµεσα στους νεότερους ηλικιακά επαγγελµατίες. Tο Youth Empowered: The HoReCa Edition, µέσα από ειδικά σχεδιασµένο περιεχόµενο, έρχεται για να ενδυναµώσει µε upskilling και reskilling τους νέους που απασχολούνται στον κλάδο του ΗoReCa και να τους βοηθήσει να κάνουν το επόµενο βήµα στην καριέρα τους.

Με στρατηγικό συνεργάτη τη Workathlon, που ειδικεύεται στην εύρεση προσωπικού για τον τουρισµό και την εστίαση και την υποστήριξη του οργανισµού Found.ation µε µοναδική εµπειρία στον χώρο της καινοτοµίας και της επιχειρηµατικότητας, το Youth Empowered: The HoReCa Edition παρέχει στους συµµετέχοντες προσωπικές, επαγγελµατικές και ψηφιακές δεξιότητες, δικτύωση και καθοδήγηση που θα τους βοηθήσουν να κάνουν το επόµενο βήµα στον κλάδο του Ho.Re.Ca ή σε κάποιον άλλο κλάδο που τους ενδιαφέρει.

Ο πρώτος κύκλος των δωρεάν σεµιναρίων πραγµατοποιήθηκε στις 28 – 30 Σεπτεµβρίου µε περισσότερους από 560 συµµετέχοντες σε 8 σεµινάρια. Οι συµµετέχοντες έζησαν ένα τριήµερο µε πλούσιο περιεχόµενο, σύγχρονες θεµατικές, διαδραστικά workshops και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Έµπειρα στελέχη από την αγορά εργασίας, ήταν εκεί ως µέντορες για να τους καθοδηγήσουν.

Επιπλέον των σεμιναρίων, το Youth Empowered: The HoReCa Edition πρόσφερε:

  • 10 υποτροφίες Bartending από την Barphilosophy, για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν µε τον κλάδο και τους bartenders που θέλουν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους, και
  • 2 υποτροφίες για Front-End Software Development από το εκπαιδευτικό πρόγραµµα Tech Academy του Foun.dation, για τους νέους που επιθυµούν να εργαστούν στον τοµέα της Πληροφορικής

Όλη η εµπειρία από τα online σεµινάρια Youth Empowered: The HoReCa Edition είναι προσβάσιµη και διαδικτυακά µέσα από το ανανεωµένο www.youthempowered.gr και το νέο application του προγράµµατος, διαθέσιµο σε Google Play και App Store.

Το Youth Empowered και στο κινητό σου μέσα από το νέο app

Παράλληλα, το Youth Empowered, έχοντας εισέλθει σε µια πλήρως digital εποχή, λανσάρει το νέο Youth Empowered App, µία ολοκαίνουρια ψηφιακή ταυτότητα, για να προσφέρει στους νέους καθοδήγηση, δικτύωση και δεξιότητες διαδικτυακά και on the go. Το νέο application του προγράµµατος είναι άµεσα προσβάσιµο από το κινητό ή το tablet και διαθέσιµο µέσω Google Play και App Store. Αντίστοιχα ανανεωµένη είναι και η ιστοσελίδα του προγράµµατος www.youthempowered.gr, µε ανανεωµένο περιεχόµενο, διευρυµένες θεµατικές καθώς και νέες λειτουργίες και επιλογές.

Το app παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους νέους από την οµάδα του Youth Empowered στις διαδικτυακές Ηµέρες Καριέρας στις 17 και 18 Οκτωβρίου! Στο ειδικό booth του προγράµµατος οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να µάθουν για το πρόγραµµα και το ανανεωµένο του περιεχόµενο, να γνωρίσει τους µέντορες της πλατφόρµας και να περιηγηθεί στο app!

Στο νέο app του προγράµµατος εκτός από το ανανεωµένο περιεχόµενο, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν και οι µέντορες που θα συµµετέχουν σε νέες ενότητες όπως: 1-1 mentorship, Mentors Masterclasses και fire-chats. Μείνετε συντονισµένοι!