Concept Stores δια χειρός …. TUI

Concept Stores δια χειρός …. TUI

Ο μεγαλύτερος tour operator της Γερμανίας εντάσσει στη στρατηγική του την ανάπτυξη concept stores σε όλη την Ευρώπη.

Τρόπους για να ισχυροποιήσει το brand της στην παγκόσμια τουριστική αγορά αναζητά η TUI. Στα άμεσα σχέδια του ομίλου είναι η σταδιακή επέκταση μέσω “concept stores” σε περισσότερα από 120 ταξιδιωτικά γραφεία σε όλη την Ευρώπη, ενώ σχεδόν το σύνολο των περίπου 450 ταξιδιωτικών γραφείων που ανήκουν στην TUI στη Γερμανία πρόκειται να έχουν την ίδια τύχη.

Ήδη οι πελάτες της γερμανικών συμφερόντων εταιρείας μπορούν να πάρουν μια πρώτη «γεύση» για το ύφος και τη φιλοσοφία των concept stores έτσι όπως παρουσιάζονται σε 13 υπάρχοντα καταστήματα TUI στη Γερμανία, τη Στουτγάρδη, το Ντίσελντορφ, το Βερολίνο και το Αμβούργο. Πριν από λίγες μέρες άνοιξε μάλιστα και το πρώτο κατάστημα TUI στην Ελβετία, στη Ζυρίχη, σε μια ισχυρή οικονομικά αγορά που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στις πωλήσεις του γερμανικού κολοσσού.

Οι πρώτες αντιδράσεις στο εγχείρημα των TUI concept stores φαίνεται να είναι θετικές με τον γενικό διευθυντή Μάρκετινγκ του Ομίλου TUI, Erik Friemuth, να υπογραμμίζει πως η διεθνοποίηση της έννοιας TUI είναι μια συνεπής κίνηση και ένας ακόμη πυλώνας της στρατηγικής που ακολουθεί η διοίκηση για την οικοδόμηση της TUI ως ένα ενιαίο, ισχυρό εμπορικό σήμα στην Ευρώπη, όχι μόνο online, αλλά και offline σε ίδια καταστήματα, λιανικής πώλησης.

Η έννοια του καταστήματος TUI αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Nest One, με έδρα το Αμβούργο, ενώ η TUI έχει ήδη καταθέσει την καταχώριση του σήματος. Στο εσωτερικό των νέων καταστημάτων, που διακρίνονται για την αισθητική τους, τόσο το προσωπικό όσο και οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν χρήση κορυφαίας τεχνολογίας. Επιπρόσθετα, ειδικό βάρος δίνεται από τη διοίκηση στις δραστηριότητές της διανομής της στις μάρκες του Ομίλου που αφορούν σε ξενοδοχεία και οργανωμένα ταξίδια. Τα τουριστικά προϊόντα του Ομίλου TUI αντιπροσωπεύουν ήδη περισσότερο από το 70% του κύκλου εργασιών του Ομίλου και ο στόχος σε μακροπρόθεσμο επίπεδο είναι το εν λόγω ποσοστό να αγγίξει το 80% στη Γερμανία.

Σε ότι αφορά τα σχέδια της TUI για τη χώρα μας, υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο Tourism Managing Director της TUI Γερμανίας κ. Oliver Dörschuck βρέθηκε στα Χανιά. Ο ίδιος εστίασε στη μεγάλη ζήτηση που έχει καταγράψει η TUI για διακοπές στην Ελλάδα και τη φετινή θερινή περίοδο, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, την ανάγκη αρκετά ελληνικά αεροδρόμια να βελτιώσουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες τους.

Τα καλά νέα είναι πως ο μεγαλύτερος tour operator της Γερμανίας επέκτεινε το πρόγραμμά του στη χώρα, αυξάνοντας τις αεροπορικές θέσεις κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τον κ. Dörschuck η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της TUI η οποία επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά. Πρόσθεσε δε πως η Ελλάδα ήταν παραδοσιακά και παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς πελάτες της TUI, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, πίσω από την Ισπανία και την Τουρκία, μεταξύ όλων των προορισμών της TUI Γερμανίας παγκοσμίως.