Covid Free Wallet: Ταυτότητα και πιστοποιητικό σε ένα app στο κινητό  

Covid Free Wallet: Ταυτότητα και πιστοποιητικό σε ένα app στο κινητό  

Τη δυνατότητα εισαγωγής ψηφιακής ταυτότητας στο κινητό τους τηλέφωνο έχουν πλέον οι πολίτες, ώστε να αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Η δυνατότητα προστέθηκε τη Δευτέρα στο Covid Free Gr Wallet και γίνεται με σύνδεση των βασικών στοιχείων μέσω Taxisnet ή με κάποιον συμβαλλόμενο φορέα ή οργανισμό (π.χ τράπεζα).

Στην ψηφιακή ταυτότητα εμφανίζονται μόνο το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας και ένα QR code για την αυτοματοποιημένη επαλήθευση.

Οι πολίτες θα πρέπει να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Covid-Free Wallet, την οποία μπορούν να βρουν στο Google Play Store και στο Apple App Store.

Οι πολίτες μπορούν να την κατεβάσουν στα κινητά τους και μέσω του covidfree.gov.gr.

Οι χρήστες της εφαρμογής, μετά την ενημέρωση σε Google Play Store και Apple App Store, μπορούν να βρουν την επιλογή στα δεξιά, δίπλα από το πιστοποιητικό Covid-19.

Μετά την ενημέρωση, στο wallet σου εμφανίζεται η επιλογή «ταυτοπροσωπία», συνδέεσαι με κωδικούς taxisnet, και σου αποστέλλεται το OTP(One-time password) για επιβεβαίωση.