Cryptos: Προς τα 40.000 δολάρια το bitcoin – «Κάθεται» ο ενθουσιασμός για τα ETF

Cryptos: Προς τα 40.000 δολάρια το bitcoin – «Κάθεται» ο ενθουσιασμός για τα ETF
pexels Photo: pixabay.com
Την πρώτη εβδομάδα διαπραγμάτευσης για τα spot bitcoin ETFs στις ΗΠΑ άλλαξαν χέρια περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές

Προς το χαμηλότερο επίπεδο εντός του 2024 κινήθηκε τη Δευτέρα το bitcoin, καθώς υποχωρεί ο ενθουσιασμός που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες μεταξύ των επενδυτών για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, μετά από την έγκριση που έλαβαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Μετά από τις 15:00 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) το bitcoin έπεφτε 2,26% στα 40.862 δολάρια, ενώ πρόσκαιρα μέσα στη μέρα έφτασε στα 40.352 δολάρια, κοντά στο χαμηλότερο σημείο του εντός του 2024 που καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή.

«Βλέπουμε αδυναμία σε όλα τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, καθώς οι νέες εισροές ETF δεν έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να αντισταθμίσουν τη λήψη κερδών από κερδοσκόπους εμπόρους σε θέσεις που είχαν τοποθετηθεί πριν από την ανακοίνωση», δήλωσε η Καρολίν Μορόν, διευθύνουσα σύμβουλος της Orbit Markets.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

«Ενώ τα 40.000 δολάρια μπορεί να είναι ένα σημαντικό ψυχολογικό επίπεδο, δεν περιμένουμε μια διάσπαση να προκαλέσει έναν καταιγισμό ρευστοποιήσεων εδώ και βλέπουμε το επόμενο επίπεδο στήριξης γύρω στα 38.000 δολάρια» συμπλήρωσε η ίδια.

Την πρώτη εβδομάδα διαπραγμάτευσης για τα spot bitcoin ETF στις ΗΠΑ άλλαξαν χέρια περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, σύμφωνα με σημείωμα του Bloomberg Intelligence την Παρασκευή, πολύ περισσότερο από ό,τι καταγράφηκε στα ETF που είναι συνδεδεμένα με «παραδοσιακά» περιουσιακά στοιχεία.

«Το κλίμα της αγοράς έχει επιβραδυνθεί μετά τις καταχωρίσεις των ETF σίγουρα και η χρήση της μόχλευσης συνεχίζει να έχει χαμηλότερη τάση, υποδεικνύοντας ότι οι traders ανοίγουν προσεκτικές θέσεις. Τα πράγματα διαμορφώνονται με πολύ ενδιαφέρον» είπε ο Φαντί Αμπουάλφα, επικεφαλής έρευνας της Copper Technologies.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: