CSR Hellas: Θερινό Σχολείο για την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιωσιμότητα

CSR Hellas: Θερινό Σχολείο για την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιωσιμότητα
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του CSR Hellas (Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Μία συλλογική πρωτοβουλία για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23-28 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του CSR Hellas (Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων από όλους τους τομείς, όπως Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Ανθρώπινο Δυναμικό, Περιβαλλοντική Διαχείριση, Στρατηγική Ανάπτυξη, Επενδυτικές Σχέσεις, Marketing και Επικοινωνία, Προμήθειες, Υγεία και Ασφάλεια, Δημόσιες Σχέσεις, που έχουν την ευθύνη διαχείρισης θεμάτων που επηρεάζουν την ανάπτυξη και λειτουργία της επιχείρησης στο πλαίσιο ενίσχυσης της βιωσιμότητας. Απευθύνεται, επίσης, σε επιχειρηματίες, καθώς και σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές που επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε αντικείμενα συναφή με την εταιρική υπευθυνότητα και βιωσιμότητα.

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου περιλαμβάνει διδασκαλία από καθηγητές πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, κατά το πρώτο μέρος κάθε ημέρας εκπαίδευσης, ενώ κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες τους από την εφαρμογή στρατηγικών, προσεγγίσεων και δράσεων υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν μελέτες περίπτωσης (case studies) και ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με άλλους εκπαιδευόμενους.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή, αποκλειστικά στα αγγλικά, και οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης υπό την προϋπόθεση συμμετοχής τους σε ομάδες εργασίας οι οποίες, υπό την επίβλεψη των καθηγητών, θα αναλάβουν να υποβάλλουν εναλλακτικές προσεγγίσεις και προτάσεις λύσεων σε πραγματικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις σε σχέση με τη διαχείριση της βιωσιμότητας, τα οποία θα τεθούν κατά τη διδασκαλία.

Οι εγγραφές, με μειωμένη χρέωση συμμετοχής, θα ισχύσουν έως 31 Ιουλίου 2019.