Deal κολοσσών: Η ΗP εξαγοράζει μονάδα της Samsung για 1,05 δισ. δολάρια

Deal κολοσσών: Η ΗP εξαγοράζει μονάδα της Samsung για 1,05 δισ. δολάρια
Photo:

Η HP θα αγοράσει μονάδα εκτυπωτών της Samsung.

Η εταιρία υπολογιστών HP συμφώνησε να εξαγοράσει τη μονάδα εκτυπωτών της Samsung Electronics έναντι 1,05 δισεκ. δολαρίων σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η συμφωνία θα ενισχύσει τα κέρδη κατά την πρώτη ετήσια χρήση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της HP. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Samsung δεσμεύτηκε να αποκτήσει μετοχές της HP αξίας 100-300 εκατ. δολαρίων στην ανοικτή αγορά μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες.

Η συγχώνευση ανοίγει το δρόμο προκειμένου η HP να επικεντρωθεί περισσότερο στην αγορά εκτυπωτών και να αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνολογία εκτυπώσεων με λέιζερ. Παράλληλα, η κίνηση εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της εταιρίας να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της πέρα από τη γνωστή σειρά εκτυπωτών και να βρει νέες πηγές ανάπτυξης όπως τα smartphones, τα τάμπλετ και άλλες ψηφιακές συσκευές που μειώνουν την ανάγκη για την εκτύπωση σε χαρτί.

Η εξαγορά είναι η μεγαλύτερη από τότε που η HP αποσχίσθηκε πέρυσι από την Hewlett Packard Enterprise προκειμένου να επικεντρωθεί στους προσωπικούς υπολογιστές και άλλες αντίστοιχες συσκευές.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει σε περίπου 12 μήνες και υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, διοευκρίνισαν οι εταιρίες.

«Ανάσα» μετά από δύσκολη πορεία για τις μετοχές της Samsung
Αυτή η συμφωνία ίσως τονώσει και τις μετοχές της Samsung που έπεσαν κατακόρυφα σήμερα , φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων μηνών, μετά την απόφαση της εταιρείας να κάνει ανάκληση των νέων της κινητών τηλεφώνων Note 7 εξαιτίας προβλημάτων που εντοπίστηκαν στην μπαταρία της συσκευής.

Μέχρι τις αρχές του Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά όπου το smartphone ανεφλέγη.

Οι μετοχές της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας υποχώρησαν τη Δευτέρα τουλάχιστον κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, αναφέρει σε δημοσίευμά του βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Η Samsung προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην ανάκληση 2,5 εκατομμυρίων συσκευών, έπειτα από τη δημοσιοποίηση αναφορών ότι προκλήθηκε «έκρηξη» σε ορισμένα τηλέφωνα μετά ή κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση προς τους πελάτες αεροπορικών εταιρειών να μην φορτίζουν ή χρησιμοποιούν το τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι αεροπορικές αρχές και σε άλλες χώρες καθώς και μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν έκτοτε εκδώσει απαγόρευση για χρήση της συσκευής κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Η Samsung είχε ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αντικαταστήσει όλες τις συσκευές που οι πελάτες θα παραδώσουν. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόβλημα έγκειται στην μπαταρία της συσκευής, ωστόσο σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι δύσκολο να διευκρινιστεί ποιες από τις συσκευές που έχουν ήδη πωληθεί μπορεί να είναι ελαττωματικές.