Δεύτερη πηγή του ΔΝΤ μιλά για συμμετοχή στο πρόγραμμα υπό όρους

Δεύτερη πηγή του ΔΝΤ μιλά για συμμετοχή στο πρόγραμμα υπό όρους

Παραμένει ερωτηματικό το πώς το ΔΝΤ θα πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας πριν η Αθήνα αποδεχθεί ένα συνεκτικό πακέτο μεταρρυθμίσεων και πριν οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταλήξουν σε μια συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Ταμείου μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

“Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει παρά μόνον όταν εκπληρωθούν οι όροι αυτοί”, είπε ο αξιωματούχος και εκτίμησε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί πριν περάσουν μήνες. “Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος” ώστε να γίνει το απαραίτητο προπαρασκευαστικό έργο, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα την Πέμπτη, δημοσίευμα των Financial Times έκανε λόγο για μια εμπιστευτική έκθεση του ΔΣ του ΔΝΤ στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα εφόσον η Ευρώπη δεν συμφωνήσει άμεσα του όρους για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πηγές του ελληνικού ΥΠΟΙΚ σημείωσαν ότι το ΔΝΤ θα πάρει μέρος κανονικά στις διαπραγματεύσεις.