Στους 55 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 55 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περνά την πύλη του νοσοκομείου Αττικόν, στο Χαϊδάρι, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. Στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, μεταφέρεται η νεαρή γυναίκα, που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό στην Αθήνα. Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, ανέρχονται πλέον σε 1.544.

Τους 55 έφτασαν το πρωί της Παρασκευής οι νεκροί από τον φονικό ιό στην Ελλάδα, καθώς, μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τη ζωή τους ένας 66χρονος από την Πέλλα και ένας 78χρονος από την Ξάνθη. Σημειώνεται ότι και τα δύο τελευταία θύματα έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα,

Ο άτυχος 66χρονος ήταν από το Μαυροβούνι Πέλλας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Έδεσσας. Πρόκειται για το δεύτερο θύμα που καταγράφεται στην περιοχή της Πέλλας, καθώς την Πέμπτη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μια 78χρονη από το χωριό Φούστανη.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ότι έχασε τη μάχη με τον ιό ένας 78χρονος από τον Εχίνο Ξάνθης, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο από την πανδημία στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τέσσερα από τα θύματα να προέρχονται από τον νομό Ξάνθης και ένα από τον νομό Έβρου.

Όπως είναι γνωστό, η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη βρίσκεται σε καραντίνα από τις 25 Μαρτίου, καθώς είχε κριθεί περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για τον ιό, με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης του ιού που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό το απόγευμα της Πέμπτης από τον Σωτήρη Τσιόδρα η κατάσταση στην Ελλάδα διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

– Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.544. Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.

– 91 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

– Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη

– Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται στο 3%.

– Έχουν διενεργηθεί 18.844 εξετάσεις για τον ιό (17.350 χθες).