Δέκα εκατ. ευρώ ρίχνει στην Ελλάδα η Nestlé το 2016

Δέκα εκατ. ευρώ ρίχνει στην Ελλάδα η Nestlé το 2016
Photo:

Η πολυεθνική δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική αγορά.

Την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 10 εκατ. ευρώ για το 2016 ανακοίνωσε η διοίκηση της Nestlé Ελλάς. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων Nestlé Ελλάς, Αγγελική Παπαδοπούλου, εντός της διετίας 2016-2017 θα έχει πραγματοποιηθεί σημαντική επένδυση €8,5 εκατομμυρίων, η οποία θα αφορά στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού στη μονάδα παραγωγής καφέ στα Οινόφυτα. Υπενθυμίζεται πως η γνωστή πολυεθνική μέσα στην τρέχουσα χρονιά προχώρησε σε συνολικές επενδύσεις 3 εκατομμυρίων ευρώ στα εργοστάσια παγωτού και καφέ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες η Nestle Ελλάς αξιοποίησε το δίκτυο των κοινωνικών παντοπωλείων μοιράζοντας προϊόντα σε οικογένειες που έχουν χαμηλά εισοδήματα και έχουν πληγεί πολύ σοβαρά από την οικονομική κρίση. Η δωρεά προϊόντων βρεφικής διατροφής ανήλθε στην προσφορά συνολικά 400.000 γευμάτων βρεφικών τροφών σε 15.000 παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως και 3 ετών σε όλη τη χώρα.

Αυξάνονται τα κρούσματα παχυσαρκίας στην Ελλάδα

Επιπρόσθετα, όπως επισημάνθηκε, εξίσου σημαντική πρωτοβουλία ήταν η διατροφική εκπαίδευση μέσω του προγράμματος «Παιδιά Όλο Υγεία» που αποτελεί δέσμευση για την Nestlé παγκοσμίως. Δυστυχώς, τα στοιχεία που προέκυψαν είναι απογοητευτικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας τα κρούσματα παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που αποδίδεται, σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου στην ελάττωση του πρωινού γεύματος και στη μείωση της κατανάλωσης λαχανικών και ψαριού. Τα ποσοστά ήταν μάλιστα ιδιαίτερα υψηλά στους Δήμους που εμφάνιζαν τα χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια και το χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο.

389 νέες θέσεις εργασίας μέσω του Nestlé Needs Youth

Την ίδια ώρα το πρόγραμμα Nestlé Needs Youth/Alliance for YOUth απέδωσε τα μέγιστα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στη χώρα και δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αποκτήσουν εμπειρίες και να «χτίσουν» ένα καλό βιογραφικό σε μια «παγωμένη» αγορά. Υπενθυμίζεται πως η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Nestlé needs YOUth, ξεκίνησε από την Αθήνα το 2013 και περιλαμβάνει συνολικά 10.000 προσλήψεις και 10.000 ευκαιρίες μαθητείας και πρακτικής άσκησης σε νέους κάτω των 30 ετών σε όλη την Ευρώπη, ενώ έχει πλέον επεκταθεί και στις υπόλοιπες ζώνες του Ομίλου.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η δέσμευση αφορά σε 500 ευκαιρίες απασχόλησης. Σήμερα, η Nestlé Ελλάς έχει ήδη πραγματοποιήσει 272 προσλήψεις, έχει δώσει την ευκαιρία σε 117 νέους να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην εταιρεία και παράλληλα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 3.000 νέους με συμβουλευτική καριέρας για το βιογραφικό τους σημείωμα και την επαγγελματική τους συνέντευξη. Από τα 272 άτομα που συμμετείχαν σε project της εταιρείας, οι 20 εξ αυτών απέκτησαν μόνιμη απασχόληση, ενώ όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση, το πιο σημαντικό στοιχείο σε όλη αυτή τη διαδικασία δεν ήταν η χρηματική αμοιβή αλλά η εμπειρία που αποκτήθηκε και οι ευκαιρίες που πρόεκυψαν για τα νέα παιδιά.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της Nestle Ελλάς, Γιάννης Δράμης, δήλωσε πως η διοίκηση της Nestle στην Ελλάδα ενεργοποίησε μέσα στην κρίση μάρκες όπως ο Nescafé που είναι συνδεδεμένες με τους νέους ανθρώπους. «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη χώρα και παρά τα ποσά συνέβησαν δεν σκεφτήκαμε ποτέ να φύγουμε».

Διψήφια ποσοστά ανόδου για Nescafé Dolce Gusto

Μέσα στο 2015 ο Nescafé Dolce Gusto κατέγραψε διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, ενώ σημαντική μείωση παρατηρήθηκε στη ζήτηση για παιδικές τροφές καθώς μειώνονται σταδιακά οι γεννήσεις στη χώρα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αυξήθηκαν και οι πωλήσεις στην κατηγορία του παγωτού.

Όσο για τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα του τρέχοντος έτους αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως τον Ιούνιο του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο 2015 η Nestlé Ελλάς επιβραβεύτηκε για μια σειρά από καινοτόμες πρωτοβουλίες και πρακτικές τις οποίες έχει αναλάβει, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις σε μια σειρά από διοργανώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

– Η εταιρεία ξεχώρισε στη φετινή τελετή βράβευσης των “Corporate Affairs Excellence Awards” παραλαμβάνοντας το Βραβείο – Ειδική Διάκριση στην κατηγορία «Καινοτομία στην Επικοινωνία» που αφορούσε στο πρόγραμμα «Nestlé needs YOUth».

– Ψηφίστηκε ανάμεσα στις 20 Most Admired Companies της Ελλάδας για το 2015 και κατατάχθηκε 10η στη σχετική λίστα του περιοδικού FORTUNE.

– Κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνάντησης Επιχειρηματικής Αριστείας “Active Greece 2015” βραβεύτηκε ως μια από τις πλέον δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας.

– Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης των “HR Awards 2015” απέσπασε το Βραβείο GOLD στην κατηγορία Excellence in Workplace Well-being για το πρόγραμμα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για την Υγεία μου».

– Ξεχώρισε στην κατηγορία “Space Planning – Interior Layout” των “Facilities Management Awards 2015” κερδίζοντας το Bronze Award για τους τρεις νέους χώρους, υψηλής αισθητικής αλλά και λειτουργικότητας που έχει διαμορφώσει στα κεντρικά της γραφεία στο Μαρούσι

– Τέλος, κορυφαία διάκριση απέσπασε ο Δημήτρης Συμεωνίδης, Διευθυντής Εργοστασίου Nestlé Ελλάς στα «Αριστεία 2015» τα οποία διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, ως “Quality Leader of the Year 2015”.