Δέκα χρονιές-σταθμοί στη ζωή του Bill Gates

Δέκα χρονιές-σταθμοί στη ζωή του Bill Gates
Photo:

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο τεχνολογικός κολοσσός, ο φιλάνθρωπος.

Ο Bill Gates έκλεισε την Τετάρτη τα 60 του χρόνια και το CNN Money έκανε μία αναδρομή στη ζωή του ξεχωρίζοντας τα 10 χρονιές που υπήρξαν σταθμοί στην πορεία του.

1968: Ο 13χρονος Bill Gates αρχίζει να μαθαίνει τα μυστικά του προγραμματισμού. Μαθητής ακόμη στο Lakeside School γνωρίζει τον μελλοντικό συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen.

1975: Μετά από δύο χρόνια φοίτησης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο Bill Gates εγκαταλείπει τις σπουδές του και ιδρύει τη «Micro-soft» σε ηλικία 20 ετών μαζί με τον Paul Allen.

1981: Όταν ο Bill Gates διανύει το 26ο έτος της ηλικίας του, το λογισμικό MS-DOS της Microsoft ενσωματώνεται στους υπολογιστές της ΙΒΜ, ωστόσο αποδεικνύεται δύσκολο για το ευρύ κοινό να το χρησιμοποιήσει.

1985: Η πρώτη έκδοση των Windows κάνει το ντεμπούτο της. Το νέο λειτουργικό σύστημα είναι σαφώς ευκολότερο στη χρήση, ενώ πήρε την ονομασία αυτή καθώς θεωρήθηκε πως περιγράφει καλύτερα τα «κουτιά» που εμφανίζονταν στην οθόνη.

1991: Ο 36χρονος Bill Gates αρνείται να συναντήσει τον Γουόρεν Μπάφετ με την δικαιολογία πως δεν θα έχουν τίποτα να πουν. Λίγο καιρό αργότερα θα πει γι αυτόν πως «είναι σπουδαίος φίλος και μέντορας».

1995: Σε ηλικία 40 ετών, ο Bill Gates αναδεικνύεται για πρώτη φορά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

1998: Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μηνύει την Microsoft καθώς θεωρεί πως παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία και καταπνίγει την καινοτομία.

2000: Ο Bill Gates εγκαταλείπει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft. Παράλληλα, ιδρύει το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το οποίο έχει ως στόχο την εξάλειψη της φτώχειας και των ασθενειών στις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και τη βελτίωση της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ.

2005: Σε ηλικία 53 ετών, εγκαταλείπει την καθημερινή εργασία στη Microsoft, παραμένει ωστόσο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

2014: Ο Bill Gates εγκαταλείπει τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και αναλαμβάνει καθήκοντα «τεχνολογικού συμβούλου» του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Σάτια Ναντέλα.