Δέκα ομιλίες TED που θα σημαδέψουν τη ζωή σας

Εμπνευσμένες και μοναδικές, βγαλμένες από τα καλύτερα μυαλά του κόσμου κάθε ειδικότητας και αντικειμένου - Δείτε τα βίντεο.

Jason Fried: Το γραφείο δεν είναι ο ιδανικός χώρος για εργασία. Αιρετική άποψη, αλλά τεκμηριωμένη.

 

Amy Cuddy: Πώς να ελέγχετε τη γλώσσα του σώματός σας.

 

Raffaello D’Andrea: Πώς τα μαθηματικά και οι αλγόριθιμοι καθοδηγούν drones που ισορροπούν πάνω τους ραβδιά και ποτήρια με νερό.

 

Hans Rosling: O Σουηδός καθηγητής παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία με τρόπο που δεν έχετε ξαναδεί και, σπάνιο για στατιστική, λέει την αλήθεια.

 

Simon Sinek: Τι ξεχωρίζει τους μεγάλους ηγέτες. Τι κάνει την Apple να πρωτοπορεί και γιατί ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε «ένα όνειρο» και όχι «ένα σχέδιο».

 

Niall Ferguson: Ο Σκοτσέζος ιστορικός υποστηρίζει ότι οι θεσμοί και οι νόμοι, όχι τα όπλα, ήταν αυτό που έκανε την Ευρώπη να κυριαρχεί επί αιώνες σε όλο τον κόσμο.

 

Tony Robbins: Ο συγγραφέας μιλά για τις «αόρατες» εσωτερικές δυνάμεις που μας οδηγούν να κάνουμε… ό,τι κάνουμε.

 

Dan Pink: Πώς ανταμείβεις το υψηλό επίπεδο στην εργασία και πώς «τιμωρείς» το χαμηλό; Οι παραδοσιακές μέθοδοι δεν ταιριάζουν στους σημερινούς ανθρώπους.

 

Ken Robinson: Φτιάχνοντας ένα εκπαιδευτικό σύστημα με κεντρικό χαρακτηριστικό τη δημιουργικότητα και όχι την αποστήθιση.

 

Graham Hill: Οσα λιγότερα αγαθά έχει κανείς τόσο πιο χαρούμενος είναι; Ο ομιλητής υποστηρίζει πως ναι, και το δικαιολογεί με τρία παραδείγματα.

 

Δείτε τις 20 δημοφιλέστερες TED ομιλίες όλων των εποχών.

Μάθετε ποιες είναι οι startups που «σπάνε» τα σύνορα.