Δέκα ομιλίες TED που θα σημαδέψουν τη ζωή σας

Δέκα ομιλίες TED που θα σημαδέψουν τη ζωή σας

Εμπνευσμένες και μοναδικές, βγαλμένες από τα καλύτερα μυαλά του κόσμου κάθε ειδικότητας και αντικειμένου - Δείτε τα βίντεο.

Jason Fried: Το γραφείο δεν είναι ο ιδανικός χώρος για εργασία. Αιρετική άποψη, αλλά τεκμηριωμένη.

 

Amy Cuddy: Πώς να ελέγχετε τη γλώσσα του σώματός σας.

 

Raffaello D’Andrea: Πώς τα μαθηματικά και οι αλγόριθιμοι καθοδηγούν drones που ισορροπούν πάνω τους ραβδιά και ποτήρια με νερό.

 

Hans Rosling: O Σουηδός καθηγητής παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία με τρόπο που δεν έχετε ξαναδεί και, σπάνιο για στατιστική, λέει την αλήθεια.

 

Simon Sinek: Τι ξεχωρίζει τους μεγάλους ηγέτες. Τι κάνει την Apple να πρωτοπορεί και γιατί ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε «ένα όνειρο» και όχι «ένα σχέδιο».

 

Niall Ferguson: Ο Σκοτσέζος ιστορικός υποστηρίζει ότι οι θεσμοί και οι νόμοι, όχι τα όπλα, ήταν αυτό που έκανε την Ευρώπη να κυριαρχεί επί αιώνες σε όλο τον κόσμο.

 

Tony Robbins: Ο συγγραφέας μιλά για τις «αόρατες» εσωτερικές δυνάμεις που μας οδηγούν να κάνουμε… ό,τι κάνουμε.

 

Dan Pink: Πώς ανταμείβεις το υψηλό επίπεδο στην εργασία και πώς «τιμωρείς» το χαμηλό; Οι παραδοσιακές μέθοδοι δεν ταιριάζουν στους σημερινούς ανθρώπους.

 

Ken Robinson: Φτιάχνοντας ένα εκπαιδευτικό σύστημα με κεντρικό χαρακτηριστικό τη δημιουργικότητα και όχι την αποστήθιση.

 

Graham Hill: Οσα λιγότερα αγαθά έχει κανείς τόσο πιο χαρούμενος είναι; Ο ομιλητής υποστηρίζει πως ναι, και το δικαιολογεί με τρία παραδείγματα.

 

Δείτε τις 20 δημοφιλέστερες TED ομιλίες όλων των εποχών.

Μάθετε ποιες είναι οι startups που «σπάνε» τα σύνορα.