Δέκα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να αλλάξετε τη ζωή σας

Δέκα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να αλλάξετε τη ζωή σας

Τι δεν πρέπει να ξεχνάτε να κάνετε κάθε μέρα που περνά.

Όλοι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Κι , όμως, είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο πιστεύετε. Αρκούν μικρά πράγματα για να δείτε αμέσως διαφορά.

Δείτε ποια είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα:

1) Εκδρομές στη φύση

Οι περισσότεροι άνθρωποι δε το καταλαβαίνουν, αλλά η επαφή με τη φύση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλει στη διαύγεια του μυαλού. Μια βόλτα στη φύση μειώνει το στρες, σας κάνει πιο δημιουργικούς, βελτιώνει τη μνήμη σας και μπορεί να σας κάνει ακόμη και καλύτερο άνθρωπο.

2) Άσκηση

Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η άσκηση στη ζωή, αλλά λίγοι το κάνουν με συνέπεια. Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, η σωματική άσκηση σας κάνει πιο έξυπνους, πιο ευτυχισμένους, βελτιώνει τον ύπνο, αυξάνει τη λίμπιντο και σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα με το σώμα σας.

3) Χρόνος με φίλους

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ Daniel Gilbert έκανε μια έρευνα πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις και κατέληξε πως ο ποιοτικός χρόνος με φίλους είναι το «κλειδί» για την ευτυχία. Οι κοινωνικές σχέσεις έχουν μεγαλύτερη σημασία απ’ όσο πιστεύετε. Σύμφωνα με έρευνες αν ο άνθρωπος δεν είναι συνδεδεμένος με άλλα άτομα μπορεί ακόμα και να πεθάνει. Η μοναξιά μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη. Οι άνθρωποι που ζουν περισσότερο στον πλανήτη δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική συμμετοχή και στις καλές σχέσεις – δύο παράγοντες που είναι πιο σημαντικοί για τη μακροζωία απ’ ότι η άσκηση για παράδειγμα. Οι φίλοι είναι το κλειδί για τη βελτίωση της ζωής σας . Μοιραστείτε τις καλές ειδήσεις και ανταποκριθείτε με ενθουσιασμό όταν άλλοι μοιράζονται καλές ειδήσεις μαζί σας για να βελτιώσετε τις σχέσεις σας.

4) Ευγνωμοσύνη

Το να εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους, θα βελτιώσει τις σχέσεις σας, μπορεί ακόμα και να σας κάνει καλύτερο άνθρωπο – μπορεί ακόμα και να κάνει τη ζωή καλύτερη για όλους όσους βρίσκονται γύρω σας.

5) Διαλογισμός

Ο διαλογισμός μπορεί να αυξήσει την ευτυχία, το νόημα της ζωής , την κοινωνική υποστήριξη και προσοχή , ενώ παράλληλα μειώνει το θυμό, το άγχος, τη κατάθλιψη και την κούραση. Με παρόμοιο τρόπο, η προσευχή μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα – ακόμα και αν δεν είστε θρήσκοι.

6) Ύπνος

Κανείς δεν μπορεί να «κοροϊδέψει» τον εαυτό του πως κοιμάται περισσότερο απ’ ότι στην πραγματικότητα. Πολύ. Η κούραση είναι ανασταλτικός παράγοντας για την ευτυχία. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να σας κάνει να συμπεριφέρεστε ανήθικα, ενώ από την άλλη πλευρά ένας άνθρωπος που κοιμάται καλά είναι πιο πιθανό να πάρει σωστές αποφάσεις.

7) Προκλήσεις

Είναι πολύ σημαντικό να μην επαναπαύεστε. Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ή δεξιότητας, θα κρατήσουν σε «φόρμα» το μυαλό σας. Διατηρώντας σε εγρήγορση και επαγρύπνηση το μυαλό σας θα δείτε πως η αντίληψη σας θα αυξάνεται διαρκώς.

8) Γέλιο

Οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι και ευτυχισμένοι άνθρωποι. Όσοι χρησιμοποιούν το χιούμορ για να αντιμετωπίσουν το στρες έχουν καλύτερη ανοσοποιητικό σύστημα, μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, βιώνουν λιγότερο πόνο κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών εργασιών και ζουν περισσότερο. Το γέλιο θα πρέπει να χρησιμοποιείται σαν μια βιταμίνη που κανείς δε πρέπει να ξεχνά να πάρει .

9) Άγγιγμα

Το άγγιγμα μπορεί να μειώσει το στρες, να βελτιώσει την απόδοση της ομάδας και να σας βοηθήσει να είστε πιο πειστικοί στις διαπραγματεύσεις σας. Οι αγκαλιές μπορεί να σας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Το σεξ μπορεί ακόμα και να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών και τον καρκίνο, να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και παρατείνει τη ζωή σας.

10) Αισιοδοξία

Η θετική στάση απέναντι στη ζωή μπορεί να σας κάνει πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένους και να παρατείνει τη ζωή σας .