Δεν αλλάζει τίποτα για τους 2 εκατ. πολίτες της «μικρής ΔΕΗ»

Δεν αλλάζει τίποτα για τους 2 εκατ. πολίτες της «μικρής ΔΕΗ»

Μετά από 4 μήνες και οι ίδιοι οι πελάτες της ΔΕΗ θα μπορούν να επιλέξουν τον προμηθευτή τους διαβεβαιώσει ο υφυπουργός Ενέργειας.

Δεν θα αλλάξει τίποτα σε βάρος των δύο εκατομμυρίων πολιτών που θα μεταφερθούν στη «μικρή ΔΕΗ», διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής. Με την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», τονίζει ο Μ. Παπαγεωργίου, η ενεργειακή αγορά θα αποκτήσει έναν νέο ισχυρό «παίκτη», που θα προβεί σε νέες επενδύσεις και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό.

Υπογραμμίζει πως «έπειτα από ένα μεταβατικό διάστημα 4 μηνών και οι ίδιοι και οι πελάτες της μεγάλης ΔΕΗ θα μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν τον προμηθευτή τους.

«Όλα τα υπόλοιπα, η προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ο Κώδικας Προμήθειας παραμένουν ως έχουν γιατί αποτελούν κρατική μέριμνα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας και επιβάλλονται σε όλες τις εταιρείες ανεξαιρέτως».

Τονίζει ότι, με βάση το νομοσχέδιο, ο επενδυτής στη «μικρή ΔΕΗ» αναλαμβάνει τις ίδιες υποχρεώσεις με τη «μεγάλη ΔΕΗ» και για τους εργαζόμενους και έναντι των τοπικών κοινωνιών όπου υπάρχουν μονάδες παραγωγής και προσθέτει: «Όσοι καλούν λοιπόν τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στον περιβόητο “ανένδοτο” κάνουν ότι δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά. Καλλιεργούν τον φόβο για να υπερασπιστούν κατεστημένα προνόμια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει αγκαλιά τον Φωτόπουλο»
Σκληρή κριτική ασκεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για τη στάση τους στο θέμα της ΔΕΗ, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», ο οποίος κάνει λόγο για εκβιαστική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει: «έχουμε την εθνική υποχρέωση να σταθούμε απέναντι στον εκβιασμό των αριθμών του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στους συνδικαλιστές – δικτάτορες που ταλαιπωρούν τον λαό και επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κάποιους, πολύ λίγους, που θέλουν να διατηρήσουν τα οφίκιά τους σε βάρος των πολλών» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συμπληρώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στηρίξει ούτε μια στρατηγική επένδυση, ούτε αποκρατικοποίηση ούτε μία μεταρρύθμιση. Έχει πάρει “αγκαλιά” τον μέχρι χθες πράσινο συνδικαλιστή Φωτόπουλο, μαζί με μια ετερόκλητη συμμαχία αποτελούμενου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους ΑΝΕΛ. Επιχειρεί να βυθίσει στο σκοτάδι ολόκληρη την Ελλάδα, να διαλύσει τους επαγγελματίες και να πλήξει ευθέως τον τουρισμό και τη διεθνή εικόνα της χώρας».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζει ότι «η ΝΔ πρέπει να μείνει συνεπής στη διαχρονική πολιτική στάση, ότι δηλαδή κάνουμε αυτό που επιτάσσει το γενικό καλό και το εθνικό συμφέρον (….) και να μην υποκύψουμε στις σειρήνες του λαϊκισμού» ενώ σε ερώτηση, για την πιθανότητα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να βρεθούν απέναντι στο δίλημμα μιας κυβερνητικής συνεργασίας, ο κ. Μητσοτάκης απαντά ότι «υπάρχουν πλέον νέα πολιτικά σχήματα, νέοι φορείς πολιτικού λόγου, με τους οποίους μπορούμε να διαμορφώσουμε μια κοινή αντίληψη για μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Με αυτά τα σχήματα μπορούμε, υπό προϋποθέσεις, να βαδίσουμε στην ίδια όχθη των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών».

Διαβάστε ακόμη: 

Φωτόπουλος: Θα σκίσω το φύλλο πορείας, ας με απολύσει ο Σαμαράς