Αν δεν αναβαθμίσατε τον Adobe Flash Player, κάντε το τώρα

Αν δεν αναβαθμίσατε τον Adobe Flash Player, κάντε το τώρα

Η Adobe κάλυψε σοβαρά κενά που μπορούν να ανοίξουν την «πόρτα» του υπολογιστή σας στους χάκερ.

Την Τρίτη η Adobe προχώρησε σε μια ακόμη από τις πολλές της αναβαθμίσεις στον Adobe Flash Player. Με τη μόνη διαφορά πως αυτή τη φορά καλύφθηκε ένα πολύ σημαντικό κενό το οποίο μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ανοίξει το δρόμο στους χάκερ.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα CNET, η προηγούμενη έκδοση του Flash Player της Adobe άφηνε απροστάτευτα σε επιθέσεις χάκερ τα cookies, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κλέψουν τα στοιχεία που ταυτοποιούν τους χρήστες σε «χιλιάδες ιστοσελίδες».

Στην αποκάλυψη αυτή συνεισέφερε μια αναλυτική παρουσίαση του κενού ασφαλείας από τον security blogger, Michele Spagnuolo.

«Η Adobe κυκλοφόρησε αναβαθμίσεις ασφαλείας για τον Adobe Flash Player 14.0.0.125 και τις προηγούμενες εκδόσεις σε Windows και Macintosh και τον Adobe Flash Player 11.2.202.378 και τις προηγούμενες εκδόσεις για Linux», έγραψε η Adobe. «Οι αναβαθμίσεις αυτές αφορούν ευπάθειες οι οποίες δύναται να χρησιμοποιηθούν από τους επιτιθέμενους για να πάρουν υπό τον έλεγχο τους το σύστημά σας», συμπληρώνει η εταιρεία στην τυπική της ανακοίνωση.

Μεταξύ των ιστοσελίδων που επηρεάζονταν από την προηγούμενη έκδοση Adobe Flash Player περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες της Google (Accounts, Books, Maps, YouTube, κλπ), το Twitter, το eBay, το Tumblr και πολλές ακόμη. Ανάμεσα σε αυτές, οι Google, Tumblr και Twitter διόρθωσαν ήδη τα κενά στις δικές τους σελίδες.

Διαβάστε ακόμη:

Παραβίαση 38 εκατ. λογαριασμών της Adobe

Πώς μπορούν οι κυβερνοεπιθέσεις να σας κοστίσουν λεφτά;

Οι χάκερ απειλούν μέχρι και την οδοντοβουρτσά σας!