«Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέϊτ, αλλά Σαμαράς Γκέϊτ»

«Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέϊτ, αλλά Σαμαράς Γκέϊτ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως μια «ακροδεξιά σέχτα» κυβερνάει την χώρα. 

«Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέϊτ, υπάρχει Σαμαράς Γκέϊτ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ το βράδυ της Δευτέρας.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι τη χώρα κυβερνά μια «ακροδεξιά σέχτα», ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «επικίνδυνο» για τη δημοκρατία και την ομαλότητα, ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, σημείωσε ότι «πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία».

«Ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού, ο άνθρωπος που ο κύριος Σαμαράς κατέστησε πανίσχυρο στην κυβέρνησή του, που έδινε εντολές σε υπουργούς, καθόριζε την τύχη νομοσχεδίων, έδινε γραμμή για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ενέκρινε ή απέρριπτε τροπολογίες, αποδείχτηκε ότι συνομιλεί, συναγελάζεται, συνευρίσκεται με τον πολιτικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής. Ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού συνωμοτούσε με τον αντ’ αυτού του φυλακισμένου Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας!», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Μπαλτάκος Γκέιτ, ονόμασαν ορισμένοι το επικίνδυνο σύμπλεγμα που ήρθε στην επιφάνεια. Υπάρχει όμως έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος έκανε ότι έκανε χωρίς να γνωρίζει τίποτε ο πρωθυπουργός; Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος είχε γίνει “κολλητός” του υπόδικου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, εν αγνοία του κυρίου Σαμαρά; Δεν διάβαζε ο κύριος Σαμαράς τις φιλικές στην κυβέρνησή του εφημερίδες που αποκάλυπταν τις επαφές του Μπαλτάκου; Δεν ήξερε τίποτε για το σχέδιο συνεργασίας της ΝΔ με μια “εξημερωμένη” Χρυσή Αυγή, που προπαγάνδιζαν επώνυμοι παπαγάλοι της δημοσιογραφίας; Φίλες και φίλοι, ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέιτ Υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ. Αυτή είναι η αλήθεια».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να «αφήσει την κωμωδία», όπως είπε, και σημείωσε: «Να σταματήσει να κρύβεται και να έρθει στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις. Και ήξερε, και ευνοούσε όσα διέπραττε ο φίλος και συνεργάτης του. Αν ο Μπαλτάκος είναι ο φυσικός αυτουργός της συνωμοσίας σε βάρος της δημοκρατίας, ο κύριος Σαμαράς είναι ο ηθικός αυτουργός. Κι αυτό και μόνο θα έφτανε για να χαρακτηριστεί επικίνδυνος για τη δημοκρατία».

«Υπόλογος όμως μπροστά στο δημοκρατικό λαό είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όχι μόνο στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, αλλά και έχει αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της. Η χώρα ζει ένα δράμα, αλλά ο κύριος Βενιζέλος επιμένει να πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία. Οικοδομεί την κεντροαριστερά, που συμμαχεί με τους συνομιλητές των νεοναζί . Απευθύνεται στους πολίτες που τιμούσαν με την εμπιστοσύνη τους κάποτε το ΠΑΣΟΚ για να τους μαζέψει τώρα σαν πρόβατα στο μαντρί της ακροδεξιάς. Αφού εξύμνησε χθες την “καθαρή στάση” του πρωθυπουργού στο Σαμαράς Γκέιτ, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο χαρακτήρισε “συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας”. Όσοι ψήφιζαν δηλαδή κάποτε ΠΑΣΟΚ έχουν ιδιοκτήτη: Είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και ο ιδιοκτήτης τους καλεί να κατέβουν από το όχημα της αριστεράς και να πάρουν τη θέση τους στο όχημα με τα μνημόνια, με μηχανοδηγό τη Μέρκελ, με τον ‘Αδωνι, με τον Μπαλτάκο, με τον Σαμαρά, με τον Βορίδη».

Διαβάστε περισσότερα: 

O Αλέξης Τσίπρας μιλά αποκλειστικά στο Fortune

Σαμαράς: Τομές στην οικονομία για την «Ελλάδα του 21ου αιώνα»

Μπαλτάκος: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΝΔ»