«Δεν σας θέλει ο λαός, πάρτε τα Μνημόνια, την Τρόικα και μπρος»

«Δεν σας θέλει ο λαός, πάρτε τα Μνημόνια, την Τρόικα και μπρος»

Μήνυμα νίκης στις Ευρωεκλογές της Κυριακής έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη και την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν σας θέλει ο λαός πάρτε τα Μνημόνια πάρτε την Τρόϊκα και μπρος, αυτή θα είναι η ξεκάθαρη εντολή του λαού την Κυριακή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας μήνυμα νίκης για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής και επαναλαμβάνοντας πως αποτελούν «δημοψήφισμα όχι για ποιο κόμμα θέλουμε, αλλά για ποια Ελλάδα θέλουμε. Το δημοψήφισμα που δεν έγινε τον Μάϊο του 2010 για το Μνημόνιο θα γίνει τον Μάϊο του 2014».

«Να κλείσετε τις τηλεοράσεις και να βγείτε στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, να μιλήσετε με τους ανθρώπους, είτε είναι δεξιοί, είτε είναι αριστεροί, κανένας να μην πάει χαμένος. Να τους δώσετε το μήνυμα της αισιοδοξίας, οι λαοί όταν θέλουν μπορούν να νικήσουν τον πιο ισχυρό εχθρό. Θα τα καταφέρουμε. Θα νικήσουμε. Βγείτε στους δρόμους να αλλάξουμε τη μοίρα μας και στην κάλπη να δώσουμε το μήνυμα της αλλαγής», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Μην ακούτε αυτές τις μέρες τι θα λένε στα δελτία ειδήσεων. Τους μονολόγους του κ. Σαμαρά, διότι φοβάται τον διάλογο δεν έχει επιχειρήματα, δεν αντέχει στην κριτική. Μην τους ακούτε. Αν η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο μεγάλη όσο δείχνουν οι ενδείξεις και η καθημερινή μας επαφή με τους πολίτες, τότε ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα δεν θα μπορούν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο».

Ο υποψήφιος του κόμματος της Ευρ. Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές της Κυριακής «μητέρα των μαχών» και «δημοψήφισμα», λέγοντας:

«Οι ευρωεκλογές γίνονται δημοψήφισμα: Όταν στις Κάννες οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης οργανώνουν αποστασίες, αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό, μοιράζουν αργύρια εξουσίας, και τελικώς διορίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό, τότε ναι: Οι ευρωεκλογές γίνονται δημοψήφισμα. Όταν ένα έθνος έχει να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και στην ανατροπή, τότε ναι: Οι εκλογές γίνονται δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Την Ελλάδα της Μέρκελ, ή την Ελλάδα της αξιοπρέπειας; Την Ελλάδα της κλεπτοκρατίας, ή την Ελλάδα της δημοκρατίας; Την Ελλάδα των αυτουργών του χτες, ή την Ελλάδα των δημιουργών του αύριο; Αλλά και δημοψήφισμα, αν θέλετε, για το ποια Ευρώπη θέλουμε. Τη γερμανική Ευρώπη, ή την Ευρώπη των λαών».

«Στις 25 τελειώνουμε με όσους τόσα χρόνια μας τελειώνουν. Και στις 26 αρχίζουμε μαζί μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για τη πατρίδα και το λαό μας», τόνισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε ακόμα και τους πολίτες που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ αριστερά να ψηφίσουν αυτή τη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έθεσε και τα σκληρά και αμείλικτα, όπως τα χαρακτήρισε, διλήμματα των ευρωεκλογών: «Τα διλήμματα στην κάλπη είναι σαφή, όσο κι αν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά τα παπαγαλάκια της διαπλοκής. Με την Ελλάδα ή με τη Μέρκελ; Με τη βαρβαρότητα ή με την ανατροπή της; Με τη δημοκρατία ή με τις Κάννες; Με το χτες ή με το αύριο; Και η απάντηση στα διλήμματα αυτά είναι μια: Με τον ΣΥΡΙΖΑ», τον οποίο χαρακτήρισε «το ώριμο τέκνο της λαϊκής οργής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ζούμε ιστορικές στιγμές» και συνέχισε: «Την Κυριακή θα αναδυθεί από τις κάλπες μια ξεκάθαρη και αναμφισβήτητη λαϊκή εντολή στη συγκυβέρνηση της αναλγησίας και της υποκρισίας: Δεν σας θέλει ο λαός, τα μνημόνια και μπρος! Μια απαίτηση τόσο μεγάλη, αποφασιστική, σαρωτική, ώστε να μη μπορεί κανείς να την αγνοήσει. Να μη μπορούν πια να κυβερνήσουν παραβιάζοντας το Σύνταγμα, υπονομεύοντας τους θεσμούς, βιάζοντας την αλήθεια και εκβιάζοντας τους ίδιους τους βουλευτές τους.»

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και τη χθεσινή παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού προτύπου μίλησε για «διακαναλική κοροϊδία και τον κατηγόρησε ότι δυο μέρες πριν τις εκλογές ήρθε να ξαναπεί ψέματα -το μοναδικό πρόγραμμα που έχει ο κ. Σαμαράς είναι το Μνημόνιο.  Ο λαός, όμως, λέει μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα. Ο πρωθυπουργός λανσάρει το “κορόϊδα υπάρχουν”».

«Η Ελλάδα του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Μπαλτάκου, που συνδιαλέγονταν με τους φασίστες, ανήκει στο χθες», είπε και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι «θέλει την Ελλάδα ταπεινωμένη στην ποδιά της κ. Μέρκελ, του κ. Σόϊμπλε και του κ. Γιούνκερ, που φαντάζουν γίγαντες, αλλά είναι πολιτικοί νάνοι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών τους «εκλεκτούς» του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκα» τον Ζ. Γιούνγκερ, γιατί, όπως είπε απέφυγε να του απαντήσει στο ντιμπέϊτ για τις Ευρωεκλογές και βγήκε την άλλη μέρα να πει ότι είναι «επικίνδυνος» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι, είμαστε επικίνδυνοι για τα συμφέροντα τους, αλλά αυτά τα συμφέροντα είναι αντίθετα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Τσίπρας.

Για την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, είπε ότι «το βράδυ της Κυριακής θα έχει δύο τηλεοπτικές οθόνες μπροστά της. Στη μια θα βλέπει τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γερμανία, που μπορεί να της είναι και βαρετά και ίσως να την κλείσει, και στην άλλη τα αποτελέσματα στην Ελλάδα, διότι αν στη χώρα μας γίνει η μεγάλη ανατροπή, τότε δεν θα μπορέσει να εφαρμόζει πια την πολιτική της».

Διαβάστε ακόμη:

«Διαχειρίσιμη» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δίνει το PollWatch

Βγήκαν τα «μαχαίρια» για τη Χρυσή Αυγή στο debate Καμίνη – Σακελλαρίδη

Την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ