Δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας η Κομισιόν

Δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας η Κομισιόν
Photo: pixabay.com
Η Κομισιόν, που είναι δυσαρεστημένη με το αυξανόμενο δημόσιο χρέος της Ιταλίας, πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει την απόφασή της.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφάσισαν να μην προτείνουν πειθαρχικές ενέργειες σε βάρος της Ιταλίας για τα δημόσια οικονομικά της, όπως μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Radiocor. Οι αξιωματούχοι, γνωστοί ως «σέρπα», συναντήθηκαν πριν ληφθεί η επίσημη απόφαση από την Κομισιόν.

Η Κομισιόν, που είναι δυσαρεστημένη με το αυξανόμενο δημόσιο χρέος της Ιταλίας, πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει την απόφασή της. Η απόφαση της Κομισιόν αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως εντός της ημέρας, αλλά οι αγορές ήδη πανηγυρίζουν. Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς κάνει βουτιά 16 μονάδων βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στο 1,68%.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι μερίδα αναλυτών προειδοποιεί πως το κλίμα θα μπορούσε και πάλι να αλλάξει έναντι της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ. Και τούτο γιατί η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να βρει έξτρα 40 δισ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα σχέδιά της για το 2020, χωρίς να διογκώσει και πάλι το έλλειμμα.