Δένδιας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του»

Δένδιας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του»

«Αξιωματικά, δεν μπορεί να δεχθεί κάποιος ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι "άκρο"» τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τον τόπο, για την κοινωνία, αλλά και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα ακραία στοιχεία, που υπάρχουν στο εσωτερικό του», σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ – Σαββατοκύριακο», διευκρινίζοντας ωστόσο πως «αξιωματικά, δεν μπορεί να δεχθεί κάποιος ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι “άκρο”. Ειδικά, αν συνυπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του 27% του ελληνικού λαού».

Απαντώντας σε ερώτηση περί «παρακολουθήσεων» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει σαφές ότι «καμία υπηρεσία αυτού του υπουργείου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται θεσμικά να παρακολουθεί πολιτικό κόμμα, βουλευτές ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Αναφερόμενος, δε, στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα περί της σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης», σημειώνει πως αυτό «δεν αφορά κόμματα», αλλά «ο,τιδήποτε λειτουργεί ως μαφία» και ως υπόθεση εργασίας, ερμηνεύει τα «αντανακλαστικά που πιθανώς διεγείρονται από κάποιους πολιτικούς χώρους από τη χρήση του άρθρου 187» ως ότι «οραματίζεται κανείς τον εαυτό του ως κάτι που προσομοιάζει με λειτουργία μαφίας».

Σαμαράς: «Καμία ανοχή στη βία»

Ο κ. Δένδιας αποκρούει την κριτική ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε στο θέμα της Χρυσής Αυγής και ότι κινητοποιήθηκε μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι. «Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπήρχε καθαρή εικόνα ότι πίσω από τον φυσικό αυτουργό και τον πιθανό ηθικό αυτουργό υπήρχε μια ολόκληρη οργάνωση. Η σχέση μπορούσε να αποδειχθεί» λέει, ενώ σε ερώτηση για ενδεχόμενη ανοχή ειδικά της ΝΔ έναντι της ΧΑ, απαντά: «Νομίζω ότι το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της χώρας επέδειξε για μεγάλο χρονικό διάστημα οιονεί αμηχανία. Αυτή είναι κατανοητή: μόρφωμα σαν τη Χρυσή Αυγή δεν έχει υπάρξει, τουλάχιστον μεταπολεμικά, στην ελληνική Βουλή. Ένα κόμμα το οποίο ήδη έχει πάρει 7% στις εκλογές. Άρα, εν μέρει η κοινωνία το έχει νομιμοποιήσει για τους δικούς της λόγους, όχι αποδεκτούς σε μένα, αλλά σεβαστούς κατ΄αρχήν λόγω του Συντάγματος».

Ως εκ τούτου, «χρειάστηκε πολύς καιρός για να αποκωδικοποιηθεί η συμπεριφορά της (σσ. της ΧΑ), τα τεκμηριωθεί η ποινική αταξία της και να μπορέσει με πειστικότητα να απευθυνθεί η κυβέρνηση στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης και να ζητήσει τον ποινικό κολασμό της», διότι -όπως σημειώνει ο υπουργός- «ο,τιδήποτε γινόταν πρόχειρα και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση, θα μπορούσε να φανεί στην κοινή γνώμη σαν δίωξη με σαφή πολιτικά κίνητρα».

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Προχωρά η διαδικασία διακοπής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής