ΔΕΘ: Από την «ενέργεια» στην ενέργεια

ΔΕΘ: Από την «ενέργεια» στην ενέργεια

Ποιος είναι ο τομέας που κυριαρχεί στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης;

Μπορεί πρόθεση της νέας διοίκησης της ενοποιημένης ΔΕΘ Helexpo να ήταν η ενεργοποίηση φορέων τεχνολογίας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, όμως οι ανάγκες και οι τάσεις της αγοράς προκρίνουν άλλο ως πρωταθλητή από άποψη ενδιαφέροντος και αριθμού περιπτέρων.

Με μία πρόχειρη βόλτα ο επισκέπτης μπορεί αμέσως να καταλάβει ότι ο κλάδος με την μεγαλύτερη παρουσία στην φετινή Έκθεση δεν είναι άλλος από αυτόν της Ενέργειας, ή για να το θέσουμε καλύτερα, της παραγωγής και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Προτάσεις τόσο για επαγγελματική χρήση όπως φωτοβολταϊκά συστήματα και εναλλακτικοί τρόποι παραγωγής ενέργειας, όσο και για οικιακή: εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης (κυρίως πέλετ και υγραέριο), συστήματα εξοικονόμησης ηλεκτρικού ρεύματος, οικιακά φωτοβολταϊκά, ηλιακοί θερμοσύφωνες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, παρά τον φόβο για μείωση των αποδόσεων, αμειώτο παραμένει το ενδιαφέρον τόσο των επενδυτών όσο και των οικιακών καταναλωτών για επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2013 εγκαταστάθηκαν νέα φωτοβολταϊκά ισχύος 977,5 MW, φθάνοντας τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ φωτοβολταϊκων σε 2.514 MW.

Το Fortune στη ΔΕΘ – Όλες οι εξελίξεις εδώ