Deutsche Bank: Πιο αισιόδοξοι οι αναλυτές για Πειραιώς και Alpha

Deutsche Bank: Πιο αισιόδοξοι οι αναλυτές για Πειραιώς και Alpha
epa06775740 A flag hangs in front of the Deutsche Bank offices on Wall Street in New York, New York, USA, 31 May 2018. The United States Federal Reserve reportedly designated the bank's operations in the US as in 'troubled condition' last year, one of the lowest ratings used by the Fed, but the news was reported today. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι δυο ελληνικές τράπεζες εμφανίζουν τη μεγαλύτερη βελτίωση στις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για τα μεγέθη του 2020. Οι προβλέψεις και οι τιμές-στόχοι.

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank συγκαταλέγονται μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών με τις μεγαλύτερες θετικές αναθεωρήσεις στις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020 τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Deutsche Bank.

Ειδικότερα, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα κέρδη της Τράπεζα Πειραιώς το 2020 έχουν ενισχυθεί άνω του 15% τον τελευταίο μήνα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Alpha Bank  διαμορφώνεται περί το 3%. Σε τριμηνιαία βάση, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή είναι αυξημένες άνω του 20% για την Πειραιώς και άνω του 10% για την Alpha Bank.

Όπως αναφέρει η DB, με βάση τα κέρδη μετά προβλέψεων, οι εκτιμήσεις της σε σχέση με τις συγκλίνουσες προβλέψεις είναι υψηλότερες στις περιπτώσεις των Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

Ο οίκος διατηρεί σύσταση buy  Alpha Bank με την τιμή-στόχο στα 2 ευρώ και σύσταση hold για Eurobank με το στόχο στα 0,8 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα με την τιμή-στόχο στα 2,3 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς με το στόχο στα 2,7 ευρώ.