Διαγνωστικό κέντρο τσέπης από τη Samsung

Διαγνωστικό κέντρο τσέπης από τη Samsung

Η πλατφόρμα Sami και το βραχιόλι Simband θα καταγράφουν ζωτικές λειτουργίες και θα δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για το σώμα μας - Βίντεο.

Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του πρωτοτύπου, αλλά η Samsung στηρίζει σε αυτό μεγάλα σχέδια καθώς θα είναι το μεγαλύτερο βήμα που έχει γίνει ποτέ στην «προσωπική» τεχνολογία με ιατρικές προεκτάσεις.

Σύμφωνα με τη Samsung, η πλατφόρμα Sami και το βραχιόλι Simband θα καταγράφoυν δεδομένα όπως καρδιακοί παλμοί, αρτηριακή πίεση, αναπνοή, ενυδάτωση, επίπεδα σακχάρου, καθώς και την ποιότητα του εξωτερικού αέρα. Για όλα αυτά θα απαιτούνται μόνο κάποια μικρά αυτοκόλλητα και άλλοι αισθητήρες στο κορμί μας που θα μετρούν τις τιμές μέσω του δέρματος.

Για να διενεργηθούν οι ίδιες μετρήσεις σήμερα απαιτείται ιατρικός εξοπλισμός ακριβείας, αξίας υπερπολλαπλάσιας ενός smartwatch, ο οποίος πρέπει να τηρεί αυστηρές προδιαγραφές και να έχει περάσει εξαντλητικές δοκιμές.

Η πλατφόρμα της Samsung δεν θα αντικαταστήσει, βέβαια, τα ιατρικά διαγνωστικά εργαλεία. Θα είναι, όμως, ένα πολύ καλό μέσο για να προειδοποιηθεί ο χρήστης ότι κάτι δεν πάει καλά (όπως σχεδόν κάθε σπίτι διαθέτει σήμερα θερμόμετρο ή πιεσόμετρο).

Στην προσπάθεια της Samsung συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και η εταιρεία νανοηλεκτρονικής Imec από τη Νότια Κορέα. Η πρώτη συσκευή ικανή για σοβαρές δοκιμές αναμένεται στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία IHS Technology, η παγκόσμια αγορά personal fitness, αθλητισμού και activity monitors θα φτάσει τα $2,8 δισ. έως το 2018, ενώ η Samsung υπολογίζει πως το αντίστοιχο ποσό για υπηρεσίες υγείας ξεπερνά σήμερα τα $6,5 τρισ.

Τόσο μεγάλη αγορά δεν μπορεί, φυσικά, να αφήσει αδιάφορη την Apple, η οποία αναμένεται στη δική της  developers conference, που ξεκινά τη Δευτέρα, να ανακοινώσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμη:

Super Deal: H Apple εξαγοράζει την Beats Electronics για 3 δισ. ευρώ

Η Samsung μπαίνει στο «παιχνίδι» της εικονικής πραγματικότητας

Το Heathrow στα χέρια της Samsung

Γιατί η Samsung ρίχνει χρήμα στις startups;