Διαβεβαιώνει το ΥΠΟΙΚ για την απόδοση του «κοινωνικού μερίσματος»

Διαβεβαιώνει το ΥΠΟΙΚ για την απόδοση του «κοινωνικού μερίσματος»

Η πορεία χορήγησης του μερίσματος αποτέλεσε το αντικείμενο διυπουργικής σύσκεψης.

Το ζήτημα της απόδοσης του «κοινωνικού μερίσματος» συζητήθηκε σήμερα στη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εργασίας, Βασ. Κεγκέρογλου, της νέας γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Αικ. Σαββαΐδου και των Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος», η αξιολόγηση της πορείας υποβολής των αιτήσεων και η αποτίμηση της απόδοσης του μερίσματος μετά τη διεύρυνση των κριτηρίων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Όπως ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη, η κυβέρνηση πρόκειται να αποδώσει πλήρως στην ελληνική κοινωνία το πλήρες ποσό του «κοινωνικού μερίσματος».

Επαναλαμβάνεται ότι με βάση την, από 3 Ιουνίου 2014, ανακοίνωση:

1. Διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.

2. Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.

Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι το προς διάθεση ποσό θα αποδοθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Όσοι δικαιούστε κοινωνικό μέρισμα θα πάρετε και δωρεάν ίντερνετ!