Διευκρινήσεις Παπανδρέου και διάψευση για συνάντηση με Τσίπρα

Διευκρινήσεις Παπανδρέου και διάψευση για συνάντηση με Τσίπρα

«Δεν ζητάω κυβέρνηση ειδικού σκοπού αλλά συνεννόηση μεταξύ των δημοκρατικών δυνάμεων».

Με νέα ανακοίνωση του στενού του συνεργάτη Γιώργου Ελενόπουλου επανήλθε την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου, διευκρινίζοντας πως δεν «ζητάει κυβέρνηση ειδικού σκοπού». Παράλληλα διέψευσε δημοσιεύματα για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού, μιλά με σκληρή γλώσσα για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση Παπανδρέου στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και σε άλλες πλευρές.

«Ο κ. Παπανδρέου μιλά για ευρύτερη συνεργασία και όχι για παζάρια. Οι καθαρές θέσεις δημιουργούν πρόβλημα σε όσους έχουν συνηθίσει να φυτοζωούν στη θολούρα», αναφέρει ο κ. Ελενόπουλος και επισημαίνει πως αρκετοί έκαναν πως δεν κατάλαβαν την τοποθέτηση Παπανδρέου για να μπορούν να την ερμηνεύουν «όπως θέλουν και να της αποδίδουν όποιον χαρακτήρα και όποια σκοπιμότητα τους βολεύει».

«Αντί να εκτίθενται», καταλήγει ο κ. Ελενόπουλος, «καλό θα ήταν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό, γιατί δεν αναλαμβάνουν κάποια πρωτοβουλία συναίνεσης μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για να υπερβούμε το αδιέξοδο και να αντιμετωπισθούν οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται οι θυσίες των Ελλήνων».

Τέλος, ο υπεύθυνος Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού διαψεύδει δημοσίευμα, που αναφέρεται σε συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα: «Θα ήταν χρήσιμο σε κάποιους, αντί να μοιράζουν στους αναγνώστες τους “χάντρες και καθρεφτάκια”, να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες τους πριν προχωρήσουν σε δήθεν βαρύγδουπες αποκαλύψεις. Ένα τηλεφώνημα αρκεί» καταλήγει.