Δίκη για ΚΕΕΛΠΝΟ: Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο Παύλος Πολάκης – Τι υποστήριξε

Δίκη για ΚΕΕΛΠΝΟ: Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο Παύλος Πολάκης – Τι υποστήριξε
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης παρακολουθεί τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Όχι» του δικαστηρίου σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση Πολάκη - Γεωργιάδη.

«Κατάφωρα παράνομες» χαρακτήρισε, κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσης του, τις προσλήψεις 23 προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, επί της θητείας του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με συνολικά τέσσερις κατηγορούμενους.

Η εξέταση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας διακόπηκε για λίγο το πρωί, όταν ο κ. Πολάκης, με την άδεια του δικαστηρίου, έσπευσε σε άλλον όροφο, καθώς από τα μεγάφωνα του Εφετείου ζητήθηκε γιατρός να παράσχει την ιατρική του βοήθεια σε άτομο που την χρειάζονταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Πολάκης επανέλαβε στην κατάθεση του πως οι επίμαχες προσλήψεις κατέληξαν στην πλειονότητα των διορισθέντων στο γραφείο του τότε υπουργού και τόνισε πως δεν είχαν κανένα κριτήριο, πλην ότι «ήταν ρουσφέτια του Άδωνι».

Το δικαστήριο, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα, με απόφασή του, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Πολάκη με τον κ. Γεωργιάδη.

Η δίκη συνεχίζεται με ανάγνωση εγγράφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: