Δηλώσεις Τσίπρα μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη- Τι είπε για εθνικά θέματα και ΠτΔ

Δηλώσεις Τσίπρα μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη- Τι είπε για εθνικά θέματα και ΠτΔ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα (Δ), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Βουλή, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά κατ΄ιδίαν επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς στο γραφείο του στη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Είμαι προβληματισμένος από τις εξελίξεις,  όχι από το κλίμα, το κλίμα ήταν κανονικό είπε ο Τσίπρας στους δημοσιογράφους βγαίνοντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

«Προβληματισμένος από τις εξελίξεις» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε σύντομη συζήτηση με δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν είναι προβληματισμένος, απάντησε «από τις εξελίξεις», ενώ σημείωσε ότι το κλίμα στη συνάντηση ήταν «κανονικό».

«Έχουμε καταλήξει σε Πρόεδρο;», ρώτησαν δημοσιογράφοι και ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «ζυγίζει τις καταστάσεις».

Τέλος, ερωτηθείς εάν έχει πιθανότητες επανεκλογής ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από τις «εσωκομματικές αντιδράσεις» στο κυβερνών κόμμα.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν τα εξής:

-Τσίπρας: Πότε επέστρεψες;
-Μητσοτάκης: Χθες το βράδυ.
-Τσίπρας: Πρόλαβες να ξεκουραστείς από το jet lag;
-Μητσοτάκης: Συνηθισμένο το βουνό.
-Τσίπρας: Πόσο μείνατε;
-Μητσοτάκης: Δυο μέρες τα απολύτως απαραίτητα.
-Τσίπρας: πρέπει να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική.
-Μητσοτάκης: νερό πολύ πίνω.

Να ανασταλεί η ψήφιση του ν/σ για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδα

«Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω για τις εξελίξεις. Εξέφρασα την ανησυχία για τις αυξανόμενες εντάσεις και τον κίνδυνο μιας νέας εθνικής περιπέτειας», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το ραντεβού με τον Κ. Μητσοτάκη.

«Εξέφρασα την ανησυχία για την εκκωφαντική σιωπή από όλη την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ για την κλιμάκωση από την Τουρκία», τόνισε.

«Κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους. Ο κος Μητσοτάκης προσυπέγραψε αλλά έκανε το αντίθετο: έδωσε όσα είχε να δώσει πριν ζητήσει όσα δικαιούνταν να πάρει. Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν οι ισχυροί σύμμαχοί μας θα πιέσουν την Τουρκία να μην κλιμακώσει τις προκλήσεις και το εάν θα βρεθούν στο πλευρό μας αν το πράξει. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδα μέχρι να εκφραστεί ξεκάθαρη στήριξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την αύξηση της αμυντικής ισχύος αλλά ζητά τεκμηρίωση για τους σχεδιασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όπως είπε εξέφρασε «την κάθετη άρνηση στον εκλογικό νόμο που προωθείται και να σταματήσουν τα “καλλιστεία” σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Δείτε ακόμη: Ο διάλογος Μητσοτάκη- Τσίπρα μπροστά στις κάμερες