Δημόπουλος: Το κρύο δεν βοήθησε με τα κρούσματα- Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων

Δημόπουλος: Το κρύο δεν βοήθησε με τα κρούσματα- Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων
Ιατρικό προσωπικό με προστατευτικές μάσκες για τον κορονοϊό στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, Τρίτη 7 Απριλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown και τη χρήση της διπλής μάσκας.

«Το κρύο δεν βοήθησε με τα κρούσματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ, ενώ είπε ότι στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» έχουν καλυφθεί όλες οι κλίνες.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει παράταση στο lockdown, είπε πως πρέπει «να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η επιτροπή. Σίγουρα έχουμε τρεις εβδομάδες μπροστά μας ώσπου να βελτιωθεί ο καιρός και να πετύχουμε όσο μεγαλύτερο αριθμό μπορούμε σε εμβολιασμό ευάλωτων ομάδων».

Όσο για τα εμβόλια υπογράμμισε πως «αναμένουμε την αύξηση του αριθμού των εμβολίων, θα πάρει έγκριση και αυτό της Johnson τις επόμενες μέρες, ενώ θα αυξηθεί και η παραγωγή». Σχετικά με το αν θα κάνουμε φέτος Πάσχα, απάντησε πως «θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του εμβολιασμού και το πόσο καλύτερος θα είναι ο καιρός». «Τα μέτρα θα δράσουν ως ‘γέφυρα’, μέχρι να αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί», συμπλήρωσε.

Για το θέμα της διπλής μάσκας, είπε ότι, «δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτή είναι η λύση, το μέτρο βγήκε λόγω των πολλών μεταλλάξεων. Είναι ημίμετρα μέχρι να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος».

Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως «προτεραιότητα στο άνοιγμα είναι τα σχολεία, γιατί δεν φαίνεται να είναι τόσο σημαντικά στη διάδοση κι επίσης η ψυχολογία των παιδιών και των οικογενειών τους».