Δήμος Αθηναίων: «Άκυρο» στον συνδυασμό Κασιδιάρη για εκλογικά περίπτερα και διαφήμιση

Δήμος Αθηναίων: «Άκυρο» στον συνδυασμό Κασιδιάρη για εκλογικά περίπτερα και διαφήμιση
Ο πρώην βουλευτής και καταδικασθέντας Ηλίας Κασιδιάρης εξετάζεται από το προεδρείο κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Αθηνών, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020. Με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης για αναστολή ποινών συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
"Ενωμένοι λέμε «όχι» στη ρητορική του μίσους και στην προπαγάνδα των ναζί", τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη αποφάσισε ομόφωνα να μην παραχωρηθεί δημόσιος χώρος για εκλογικά περίπτερα και δωρεάν προβολή του συνδυασμού του Ηλία Κασιδιάρη.

«Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, πέρα από ιδεολογίες και παρατάξεις λέει σταθερά “όχι” στη ρητορική του μίσους και στην προπαγάνδα των ναζί. Η Αθήνα είναι η πόλη της Δημοκρατίας και δεν χωράει τον φασισμό. Η λαϊκή ετυμηγορία θα το επιβεβαιώσει σύντομα» ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα βρισκόμαστε σθεναρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια στρέβλωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών και πλησιάζει η ώρα της οριστικής καταδίκης και από τη δικαιοσύνη. Το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων θα είναι πάντοτε ανάχωμα σε κάθε φασιστικό μόρφωμα», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη διαδικασία για την απαγόρευση δωρεάν προβολής και χρήσης κοινόχρηστου χώρου είχε ακολουθηθεί και στις δημοτικές εκλογές του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: