Δημοσίευμα – σοκ: Ο δράστης «παγίδεψε» θύματά του, τάζοντάς τους δωρεάν φαγητό στα McDonald’s

Δημοσίευμα – σοκ: Ο δράστης «παγίδεψε» θύματά του, τάζοντάς τους δωρεάν φαγητό στα McDonald’s

Τι αναφέρει η Daily Mail για την επίθεση στο Μόναχο και τι εξετάζουν οι αρχές.

Η ιστοσελίδα της βρετανικής Daily Mail αναφέρει σήμερα ότι ο δράστης στο Μόναχο, μέσω ψεύτικης ιστοσελίδας στο Facebook, προσκαλούσε τους νέους να προσέλθουν σε ένα συγκεκριμένο fast food χθες το απόγευμα, στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη επίθεση, για μια ειδική προσφορά.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η Αστυνομία ερευνά αν υπάρχει περίπτωση ο 18χρονος δράστης της χθεσινής επίθεσης να «παγίδεψε» κάποια από τα νεαρά θύματά του, τάζοντάς τους δωρεάν φαγητό στα McDonald’s.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, χθες, γύρω στις 5:50 μμ (τοπική ώρα), ο ένοπλος δράστης της επίθεσης-σοκ βγήκε από τις τουαλέτες του fast food και άρχισε να σκοτώνει «παιδιά», ενώ συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως και σε άλλους χώρους του εμπορικού κέντρου, όπως και στους γύρω δρόμους.

Η Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών υπάρχουν έφηβοι και παιδιά, καθώς και ότι ελέγχεται η πληροφορία.

Η εικόνα του άνδρα αποτυπώθηκε σε βίντεο να πυροβολεί αδιακρίτως έξω από fast food, ενώ σε ένα δεύτερο βίντεο διακρίνεται ένας άνδρας, πιθανότατα στην ταράτσα του εμπορικού κέντρου να δέχεται πυρά, προφανώς από αστυνομικούς, και να πέφτει χτυπημένος.

Ο άνδρας φαίνεται φωνάζει και δείχνει οργισμένος, ενώ ξαφνικά αρχίζει και πυροβολεί προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ερωτηθείς σχετικά με τη γνησιότητα του ερασιτεχνικού βίντεο που κυκλοφόρησε νωρίτερα στο διαδίκτυο, ο κ. ‘Αντρε επιβεβαίωσε ότι απεικόνιζε τον δράστη, ο οποίος ήταν οπλισμένος, λίγο πριν από τις 20.30 (τοπική ώρα), οπότε και εντοπίστηκε η σορός του, σε δρόμο δίπλα στο εμπορικό κέντρο. Το σακίδιο που έφερε δεν περιείχε εκρηκτικά, ο δράστης ωστόσο είχε μαζί του αρκετές σφαίρες.

Φωτογραφία, που έχει κυκλοφορήσει στο κοινωνικό δίκτυο, δείχνει έναν άντρα πάνω σε μια ταράτσα να κρατά ένα όπλο.