Δύο ακόμη Βρετανοί δημοσιογράφοι εμπλέκονται στη υπόθεση των υποκλοπών

Η πρώτη ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί την 21η Αυγούστου στο Λονδίνο.

Δύο πρώην δημοσιογράφοι της βρετανικής ταμπλόιντ News of the World του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ, η έκδοση της οποίας έχει πλέον ανασταλεί, κατηγορούνται για τις υποκλοπές ηχητικών τηλεφωνικών μηνυμάτων το διάστημα μεταξύ 2003 και 2007, ανακοίνωσαν σήμερα στο Λονδίνο οι εισαγγελείς.

«Αποφασίσαμε ότι υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις» σε βάρος του Τζουλς Στένσον, ενός εκ των πρώην αρχισυντακτών, καθώς και του Νιλ Ουόλις, ενός εκ των πρώην αναπληρωτών αρχισυντακτών της εφημερίδας που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου παράνομων παρακολουθήσεων, δήλωσε ο Γκρέγκορ ΜακΤζιλ της εισαγγελίας.

«Είμαι αναστατωμένος διότι θα πρέπει να αντιμετωπίσω σοβαρές και επικίνδυνες κατηγορίες» έγραψε ο Νιλ Ουόλις στον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η ανακοίνωση αυτή εκδίδεται 3 εβδομάδες μετά την καταδίκη του Άντι Κόλσον, του πρώην αρχισυντάκτη της NotW και πρώην συμβούλου επικοινωνίας του Ντέιβιντ Κάμερον σε 18 μήνες φυλάκισης καθώς κρίθηκε ένοχος για τις υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Υποκλοπές χρηστών της Yahoo από μυστικές υπηρεσίες

Συνελήφθη ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του Κάμερον για υποκλοπές