Διορία ως το τέλος Ιουνίου δίνει στην Ελλάδα ο Φρανσουά Ολάντ

Διορία ως το τέλος Ιουνίου δίνει στην Ελλάδα ο Φρανσουά Ολάντ
French President Francois Hollande addresses a news conference during the G7 summit at Elmau Castle hotel in Kruen near Garmisch-Partenkirchen, southern Germany, June 8, 2015. Merkel urged Group of Seven (G7) leaders to commit to tough goals to cut greenhouse gases on the final day of their summit in Bavaria on Monday, at which they also discussed the threat from Islamic militants. REUTERS/Christian Hartmann - RTX1FN6S

Οι θεσμοί μπορούν να κάνουν εναλλακτικές προτάσεις, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο περιθώριο της Συνόδου G7.

Υπάρχει ακόμη χρόνος για να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά τη Σύνοδο της G7, διευκρινίζοντας ότι η τελευταία δυνατή διορία για συμφωνία είναι το τέλος Ιουνίου, «αλλά τίποτα δεν μας εμποδίζει να συμφωνήσουμε γρηγορότερα, ώστε να αποφύγουμε αμφιβολίες και εικασίες». Σημαντική είναι και η παρατήρησή του ότι ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν μπορούν να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις στην Ελλάδα.

Αναγνωρίζοντας την πίεση του χρόνου ο Γάλλος πρόεδρος, όπως αναφέρει το Reuters, τόνισε ότι «πρέπει τις επόμενες ώρες ή ημέρες να έχουμε πρόοδο στις τεχνικές συζητήσεις με την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά την καταληκτική ημερομηνία ο Ολάντ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια καταληκτική ημερομηνία το τέλος Ιουνίου… Αυτή είναι η τελευταία δυνατή προθεσμία, αλλά τίποτα δεν μας εμποδίζει από το να προχωράμε πιο γρήγορα και νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να πάει πιο γρήγορα για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ή εικασίες.»

»Αν θέλουμε -και όλοι μας, Έλληνες και Ευρωπαίοι, έχουμε δηλώσει ότι το θέλουμε – η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να πάμε προς μια λύση σε χρονικό διάστημα που δεν είναι (τόσο αργά όσο) το τέλος του μήνα».