Disney: Εκκολάπτει τις ιδέες που θα αλλάξουν τον κόσμο της ψυχαγωγίας

Disney: Εκκολάπτει τις ιδέες που θα αλλάξουν τον κόσμο της ψυχαγωγίας

Για τρίτη χρονιά ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης της εταιρείας.

H Disney είναι μια ακόμα εταιρεία που έχει επενδύσει στα CVS, στα εταιρικά κεφάλαια καινοτόμων επιχειρήσεων νεοφυούς κεφαλαίου δηλαδή, τα οποία απευθύνονται σε καινοτόμες ιδέες που θα προσφέρουν κάτι νέο στη βιομηχανία. Από το 2014, η εταιρεία προσπαθεί να αναπτύξει και να αναδείξει ιδέες και ομάδες μέσα απ΄τη δημιουργία ενός accelerator, τις οποίες τελικά απορροφά στο σύνολο τους ή συνεργάζεται μαζί τους.

Πιο αναλυτικά, κάθε χρόνο δέκα ομάδες που βρίσκονται είτε σε πρώιμο στάδιο, είτε εταιρείες που έχουν ήδη πάρει χρηματοδότηση και βρίσκονται σε scale-up επίπεδο, αλλά μοιράζονται το ίδιο όραμα – να αλλάξουν τον κόσμο της ψυχαγωγίας – μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης εταιρειών, το οποίο ξεκινά τον Ιούνιο και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο στο Demo Day.

Ο Disney Accelerator προσφέρει στις startups τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε στελέχη της Disney, μόλις τελειοποιήσουν τα προϊόντα τους. Η επιλογή των ομάδων δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι αιτήσεις αυξάνονται κάθε χρόνο.

Η εταιρεία παραγωγής επενδύει στις ομάδες που ξεχωρίζουν, τους παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση από κορυφαία στελέχη της Disney, όπως επιχειρηματίες, επενδυτές και άλλους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ ταυτόχρονα τους προσφέρει δωρεάν γραφεία στο Glendale για τρις έως έξι μήνες.

Χθες πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των ομάδων που συμμετείχαν στον «ενδο-εταιρικό» επιταχυντή, δίνοντας έτσι στις εταιρείες την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για να καταφέρουν να αλλάξουν τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Ανάμεσα στις εταιρείες που παρουσιάστηκαν στο Demo Day κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης, ήταν και η Atom Tickets, ένα social ticketing app που δίνει τη δυνατότητα σε παρέες να κανονίζουν εξόδους σε σινεμά όλοι μαζί.

Ο Michael Bakal, πρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε πώς ήδη έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με τη Disney για τη προώθηση προϊόντων. Έτσι, οι θεατές θα δέχονται στοχευμένες διαφημίσεις κάθε φορά που φεύγουν απ’ την αίθουσα, ξεκινώντας στη πρεμιέρα του Rogue One: A Star Wars Story.

Άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι η Ader, η οποία διαχειρίζεται τις διαφημίσεις και χορηγίες για e-sports, η Pley, μια συνδρομητική υπηρεσία που χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να επιλέξετε τα κατάλληλα παιχνίδια για τα παιδιά και η Hanson Robotics, η οποία κατασκευάζει ανθρωποειδή ρομπότ.

Ο CEO της Disney Robert Iger, μίλησε αναλυτικά για το πρόγραμμα «εκκόλαψης» της εταιρείας και για τον στόχο τους να φέρουν νέες ιδέες εντός της Disney.

«Υπάρχει ένα αμοιβαίο όφελος για όλους μας», δήλωσε, «αισθανόμαστε μια δέσμευση να φέρουμε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες εντός εταιρείας και να ενεργοποιηθούμε από αυτούς» προσέθεσε.

Να σημειωθεί πως τα τελευταία δύο χρόνια το πρόγραμμα της Disney είχε επικεντρωθεί στο να βγάλει ιδέες και startups σε seed επίπεδο, ενώ φέτος βγήκαν ώριμες εταιρείες που έχουν ήδη δραστηριότητα και έχουν σηκώσει χρήματα.