Disney και Google έδωσαν τα χέρια

Disney και Google έδωσαν τα χέρια
Photo:

Η online υπηρεσία της Disney θα περιλαμβάνεται και σε Android συσκευές.

Σε συμφωνία για προβολή ταινιών της Disney σε συσκευές που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android, προχώρησε η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών με την Google.

Ο μιντιακός «κολοσσός» ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν online ταινίες από την Disney, την Pixar και την Marvel (όλες ανήκουν στον όμιλο Disney) ακόμη κι αν τις έχουν κατεβάσει από το iTunes της Apple.

Με τον τρόπο αυτό η Disney επέκτεινε τις διαδικτυακές δραστηριότητές της πέρα από τη συμφωνία της με την Apple, καθιστώντας τις παραγωγές της διαθέσιμες σε δισεκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Disney είχε αποκαλύψει από τον Φεβρουάριο την υπηρεσία της με την ονομασία Disney Movies Anywhere. Μια εφαρμογή η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αγοράσουν και να κατεβάσουν περισσότερες από 400 ταινίες των τριών μεγάλων στούντιο και να της παρακολουθήσουν από τους υπολογιστές τους. Παρόλα αυτά, μέχρι τώρα, η προβολή τους ήταν δυνατή μόνο μέσω συσκευών της Apple. Πλέον, αυτό θα γίνεται και με συσκευές Android.

Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι για την Google το γεγονός ότι εκτός από τα smartphones και tablets που τρέχουν Android, οι δημοφιλείς ταινίες της Disney θα προβάλλονται και στις τηλεοράσεις μέσω του Google Chromecast.

Οι δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες streaming αποτελούν ήδη το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τις εταιρείες παραγωγής. Τον περασμένο μήνα η HBO αποκάλυψε τα σχέδια της για υπηρεσία streaming η οποία θα είναι ανεξάρτητη από το τηλεοπτικό συνδρομητικό πακέτο. Επίσης, το δίκτυο CBS ανέφερε ότι ξεκινά μια συνδρομητική υπηρεσία βίντεο η οποία θα περιλαμβάνει live streaming και video on demand.