Δείτε 17 ασκήσεις γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε στο γραφείο σας

Δείτε 17 ασκήσεις γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε στο γραφείο σας

Ξεχάστε το γυμναστήριο, συνεχίστε το... γραφείο.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιβλαβείς συνέπειες που μπορεί να έχει η καθιστική ζωή στο ανθρώπινο σώμα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, μάλιστα, που δε δίστασαν να συγκρίνουν το «κακό» που μπορεί να προκαλέσει η καθιστική ζωή, με εκείνο που προκαλεί το κάπνισμα.

Οι έρευνες έχουν δείξει πως όσοι περνούν πολλές ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή – άσχετα με το αν γυμνάζεται ή όχι- μπορεί να είναι επιρρεπείς σε ψυχικές αλλά και σωματικές ασθένειες. Πόσο μάλλον τα άτομα που δε γυμνάζονται. Εκείνα είναι πιο πιθανόν να εμφανίσουν προβλήματα με τη στάση του σώματος, πόνους στην πλάτη και στον αυχένα.

Η τελευταία έρευνα του γιατρού Marc Hamilton απ’ το ερευνητικό κέντρο Pennington Biomedical, που μελετά την επίδραση της αδράνειας στον ανθρώπινο οργανισμό, έδειξε ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μια καθιστική ζωή έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν ασθένειες όπως ο διαβήτης, περισσότερες απ’ ότι εκείνοι που τρώνε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης για παράδειγμα.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που οι εταιρείες προσπαθούν να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα «γυμνάζουν» τους υπαλλήλους χωρίς να χρειαστεί να αφήσουν ούτε λεπτό τον υπολογιστή τους.

Ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, είχε πει σε ένα συνέδριο πως «πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι η καθιστική ζωή είναι ο νέος καρκίνος» προσπαθώντας να προωθήσει μια νέα εφαρμογή που θα σε προειδοποιεί για το πόσες ώρες κάθεσαι μέσα στην μέρα.

Προτού αρχίσετε να ψάχνετε στο App store εφαρμογές γυμναστικής, θα σας δείξουμε απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο γραφείο σας και θα νιώσετε αμέσως την διαφορά στο σώμα σας.

Πηγή: officevibe