Δείτε το 3D εργαστήριο του Έλον Μασκ

Δείτε το 3D εργαστήριο του Έλον Μασκ

Όπως το είχε υποσχεθεί, ο επιχειρηματίας-εφευρέτης ανέβασε το βίντεο με το τρισδιάστατο σχεδιαστήριο, «αντίγραφο» εκείνου του Τόνι Σταρκ στο «Iron Man».

Πριν από λίγες μέρες ο Έλον Μασκ είχε ανακοινώσει πως έχει βρει τρόπο να σχεδιάζει τρισδιάστατα εξαρτήματα με κινήσεις των χεριών στον αέρα, και πως σύντομα θα μας έδειχνε ένα βίντεο όπου θα εξηγεί πώς ακριβώς το κάνει.

Κράτησε την υπόσχεσή του και, απευθείας από τις εγκαταστάσεις του SpaceX, έδειξε σε όλους πώς δημιούργησε το εργαστήριο που πραγματοποιεί όλη τη «μαγεία» του 3D design και ποια εργαλεία χρησιμοποιεί.

Στο βίντεο, όπου ο Μασκ χειρίζεται έναν πύραυλο στην οθόνη του υπολογιστή του κουνώντας απλώς τις παλάμες του, εξηγεί πως δεν χρειάστηκε να φτιάξουν καινούρια εργαλεία και προγράμματα. Χρησιμοποίησαν αισθητήρες κίνησης της Leap Motion και σχεδιαστικό software της Siemens, προσθέτοντας απλώς λίγο κώδικα ώστε να τα κάνουν να συνεργαστούν.

Ο Μασκ αναφέρει ξανά τον Iron Man, αλλά και το κράνος Oculus Rift, μια κάσκα Virtual Reality για την οποία λέει πως είναι ο καλύτερος τρόπος για τον σχεδιαστή για να «κινείται τριγύρω» από το σχέδιό του.

Στο τέλος του βίντεο, βλέπουμε πώς το σχέδιο γίνεται πραγματικότητα μέσω ενός 3D εκτυπωτή και μιας συσκευής λέιζερ. Εντυπωσιακό!

Δείτε το video:


Διαβάστε ακόμη: Τρισδιάστατη δίαιτα από τη NASA