Δείτε την πρώτη οικολογική πόλη της Κίνας

Δείτε την πρώτη οικολογική πόλη της Κίνας

Μια καταπράσινη πόλη υπερσύγχρονων οικολογικών εγκαταστάσεων σε έκταση 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων το στοίχημα των Κινέζων. 

Μια καταπράσινη πόλη υπερσύγχρονων οικολογικών εγκαταστάσεων, που θα εκτείνονται σε έκταση 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι το νέο masterplan των Κινέζων, οι οποίοι δεν παύουν να μας εκπλήσσουν. Η εταιρεία Surbana Urban Planning Group, που κρύβεται πίσω από το σχεδιασμό της, υπολογίζει ότι θα φιλοξενηθούν γύρω στους 350.000 κατοίκους στα διαμερίσματά της ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει μια ανάσα δροσιάς για την ευρύτερη περιοχή χάρη στην εξελιγμένο, ηλιοκίνητο δίκτυο μεταφορών.

Διαβάστε ακόμη: Οι πιο «πράσινες» πόλεις του κόσμου

Η πόλη θα εκμεταλλεύεται κάθε πιθανή οικολογική μορφή ενέργειας (ηλιακή, αιολική, κλπ) και θα προνοεί ακόμη και για τη συλλογή νερού της βροχής ενώ θα είναι χωρισμένη σε 7 περιοχές (τη Lifescape, την Eco-Valley, τη Solarscape, την Urbanscape, τη Windscape, την Earthscape και την Eco-Corridors).

Η περιοχή Lifescape θα αποτελείται από χαμηλές κατασκευές που θα αντισταθμίσουν τα ψηλά κτίρια των υπόλοιπων περιοχών. Διοικητικό και πολιτικό κέντρο της εντυπωσιακής πόλη θα είναι η Solarscape, βόρεια της Lifescape. Το Urbanscape στα πλαίσια της φιλοσοφίας μίας συμπαγούς περιοχής θα περιλαμβάνει εναέριες γέφυρες που θα ενώνουν θα κτίρια σε διάφορα επίπεδα για την εκμετάλλευση του κατακόρυφου διαστήματος.

Πηγή: instlyle.gr