Δώδεκα πράγματα που κάνουν οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι πριν το πρωινό

Δώδεκα πράγματα που κάνουν οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι πριν το πρωινό
Photo:

Υπάρχει ένα μυστικό στην επιτυχία και αυτό είναι η σωστή διαχείριση του χρόνου πριν την αναχώρηση για το γραφείο.

Έχετε αναρωτηθεί τι κάνουν οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και διευθυντές όταν είναι ξεκούραστοι και φρέσκοι; Επιλέξαμε τα 12 πιο σημαντικά πράγματα από τη μελέτη της πρωινής συμπεριφοράς που πραγματοποιίησε η συγγραφέας του βιβλίου Δώδεκα Πράγματα που Κάνουν οι Πολύ Επιτυχημένοι Άνθρωποι Πριν το Πρωινό, Λόρα Βάντερκαμ και σας τα παρουσιάζουμε.

1. Ξυπνάνε νωρίς
Οι πετυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος. Σε μια έρευνα μεταξύ 20 διευθυντικών στελεχών το 90% δήλωσε ότι ξυπνάει πριν τις 6:00 π.μ. τις καθημερινές. Για παράδειγμα η διευθύνουσα σύμβουλος της PepsiCo Ίντρα Νόι ξυπνάει στις 4:00 π.μ. και βρίσκεται στο γραφείο από τις 7:00, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Μομπ Ίγκερ σηκώνεται στις 4:30 για να διαβάσει.

2. Αθλούνται
Η κορυφαία πρωινή δραστηριότητα των πλουσίων είναι η φυσική άσκηση, είτε στο σπίτι είτε σε γυμναστήριο. Αυτό, εκτός του ότι διασφαλίζει ότι δε θα ξεμείνουν από χρόνο αργότερα όσο περνά η μέρα, βοηθά στη μείωση του στρες, καταπολεμά τη διατροφή που είναι πλούσια σε λίπη και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

3. Εστιάζουν στις επαγγελματικές προτεραιότητες
Οι ήσυχες πρωινές ώρες είναι ιδανικές για συγκέντρωση σε σημαντικές δουλειές δίχως διακοπή. Επιπλέον, η αφιέρωση χρόνου στην αρχή της μέρας διασφαλίζει ότι δίδεται η απαραίτητη προσοχή στην εργασία πριν αρχίσουν οι άλλες οχλήσεις (παιδιά, υπάλληλοι, αφεντικά).

Διαβάστε ακόμη: Πώς να γίνετε παραγωγικοί, σε δέκα απλά βήματα

4. Εργάζονται σε προσωπικά τους ενδιαφέροντα
Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι αφιερώνουν περίπου μια ώρα κάθε ημέρα ασχολούμενοι με προσωπικά τους ενδιαφέροντα, είτε αυτό είναι λογοτεχνία είτε ζωγραφική. Η εύρεση χρόνου για κάποιο προσωπικό ενδιαφέρον το πρωί, αν κανείς το τηρήσει, είναι πιο πιθανό να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα αντί να ατονήσει στην πορεία του χρόνου.

5. Αφιερώνουν χρόνο στην οικογένειά τους
Αρκετοί πετυχημένοι άνθρωποι αφιερώνουν τα πρωινά στην οικογένειά τους, είτε διαβάζοντας ιστορίες στα παιδιά είτε ετοιμάζοντας όλοι μαζί πρωινό. Η Τζούντι Ρόζενταλ, οικονομική αναλύτρια στη Νέα Υόρκη, ανέφερε στη Βάντερκαμ ότι αν δεν έχει επαγγελματικά ταξίδια περνά τα πρωινά της μαζί με την κόρη της. Τη βοηθά να ντυθεί, να στρώσει το κρεβάτι της και συχνά ασχολούνται μαζί ζωγραφίζοντας. Επίσης φτιάχνουν πρωινό και κάθονται στο τραπέζι και συζητούν. Τα 45 αυτά λεπτά είναι «τα πιο σημαντικά λεπτά στη ζωή της».

6. Επικοινωνούν με τους/τις συζύγους τους
Τα απογεύματα είναι αρκετά πιθανό να είναι κανείς κουρασμένος από την πρωινή εργασία, γι’ αυτό και οι πετυχημένοι άνθρωποι επικοινωνούν με τους/τις συζύγους τους τις πρωινές ώρες. Ακόμα και αν δεν είναι ζωηροί τα πρωινά, πολλά ζευγάρια βρίσκουν χρόνο για να μιλήσουν για τη ζωή τους, τα οικονομικά τους, τις δουλειές του σπιτιού και κάνοντας σχέδια για την εβδομάδα.

7. Βρίσκονται με παρέα για καφέ
Τα πρωινά είναι ιδανική στιγμή για να βρεθείτε μαζί με άλλους για πρωινό ή καφέ. Επιπλέον, η πρωινή συνεύρεση είναι λιγότερο αποδιοργανωτική από το μεσημεριανό φαΐ και περισσότερο εστιασμένη σε επαγγελματικά θέματα από τα βραδινά κοκτέιλ.

Διαβάστε σχετικά: Ο μύθος του multitasking

8. Διαλογίζονται για να καθαρίσουν το μυαλό τους
Οι αρχηγικές προσωπικότητες έχουν συχνά τις ίδιες απαιτήσεις από τους άλλους που έχουν από τον εαυτό τους, οπότε μπορεί να τους είναι δύσκολο να ξεχάσουν τις προσωπικές τους εκκρεμότητες και να ηρεμήσουν. Πριν φύγουν από το σπίτι, πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο είτε σε διαλογισμό είτε σε προσευχή για να προετοιμαστούν για την μέρα που έρχεται.

9. Σημειώνουν αυτά για τα οποία είναι ευγνώμονες
Η έκφραση ευγνωμοσύνης είναι ένας ιδανικός τρόπος για να συγκεντρωθεί κανείς και να δει τα πράγματα με καθαρή ματιά πριν πάει στο γραφείο. Η καταγραφή ανθρώπων, τοποθεσιών και ευκαιριών για τις οποίες είναι κανείς ευγνώμων απαιτεί λίγα μόνο λεπτά αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη ματιά για τον κόσμο.

10. Σχεδιάζουν και χαράσσουν στρατηγική όσο είναι φρέσκοι.
Ο σχεδιασμός της μέρας, της εβδομάδας ή του μήνα είναι ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης χρόνου για να προγραμματίσει κανείς τα επόμενα βήματά του. Τα πρωινά προσφέρονται για μια πιο διαυγή συνολική εικόνα της πορείας και θέση προτεραιοτήτων για τη μέρα.

11. Ελέγχουν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα
Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ελέγχουν γρήγορα τα εισερχόμενα για επείγοντα μηνύματα που απαιτούν άμεση απάντηση και αποστέλλουν σημαντικά μηνύματα ώστε να είναι πιο διαυγείς όσο είναι ξεκούραστοι.

12. Διαβάζουν τις ειδήσεις
Οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι ενημερώνονται για την επικαιρότητα στη διάρκεια του πρωινού, διαβάζοντας εφημερίδα ή ελέγχοντας το διαδίκτυο. Μέχρι να φτάσουν στη δουλειά τους έχουν μια καλή γενική εικόνα της επικαιρότητας.

Διαβάστε επίσης: Αποφεύγοντας το σύνδρομο του στρουθοκαμηλισμού