Dolce Vita για εκατομμύρια Κινέζους

Dolce Vita για εκατομμύρια Κινέζους

Κρουαζιέρες για υψηλά βαλάντια σε γουάν.

«Πώς μπορείς να αποπλανήσεις με την Dolce Vita τους πλούσιους Κινέζους, χωρίς να κάνεις ‘απόβαση’ στην Κίνα;», αναρωτιέται η ιταλική La Stampa. Την απάντηση φαίνεται ότι έχει βρει η εταιρία Costa Cruises, που, αφήνοντας πίσω της τη ναυτική τραγωδία του «Costa Concordia» και την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, βάζει πλώρη και για τον Ειρηνικό.

Η αλήθεια είναι ότι η ιταλική εταιρία κρουαζιερών έχει μισο-ανοίξει την πόρτα της ασιατικής αγοράς από το 2006, με το πλοίο «Costa Allegra». Όμως, φέτος ενισχύει τον στόλο της με άλλα δύο: το «Costa Victoria» και το «Costa Atlantica», που θα έχουν ως αφετηρία τους τα λιμάνια της Σαγκάης και της Σιγκαπούρης και προορισμό τα πέρατα του κόσμου!

Διαβάστε: Τα 10 καλύτερα αεροπορικά business lounges

«Το 2006, προσφέραμε σύντομες κρουαζιέρες, καθώς οι Κινέζοι δεν είχαν πολύ χρόνο για διακοπές», εξηγεί στην ιταλική εφημερδία ο Τζιάνι Ονοράτο, γενικός διευθυντής του ομίλου Costa Cruises. «Τώρα, επτά χρόνια μετά, η προσφορά μιας κρουαζιέρας για το γύρο του κόσμου μέσα σε 83 ημέρες αντικατοπτρίζει τις αλλαγές που έχουν συμβεί, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο, στην Κίνα», υπογραμμίζει. Η πρώτη κρουαζιέρα του είδους προγραμματίζεται για το Μάρτιο του 2014 και θα περιλαμβάνει στη ρότα της περισσότερα από 2.000 μέρη!

Εν είδει… ταχύρυθμων, λοιπόν, στην Dolce Vita, «σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα προσφέρουμε στους ταξιδιώτες μας ιταλικές λιχουδιές, θα γίνονται επιδείξεις ιταλικής μόδας, θα υπάρχουν σχετικές παραστάσεις και εκθέσεις», περιγράφει ο Ονοράτο. «Παράλληλα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τους ταξιδιώτες μας να αισθάνονται οικεία: το 50% του προσωπικού θα είναι Κινέζοι, τους οποίους θα εκπαιδεύσουμε σε δύο σχολές στην Κίνα, θα προσφέρουμε ασιατική κουζίνα και θα προβλέπεται ατέλειωτη διασκέδαση με καραόκε».

Το εγχείρημα να διεισδύσει κανείς σε ασιατική αγορά είναι μάλλον ριψοκίνδυνο, εάν αναλογιστεί ότι από τις 100 επιχειρήσεις που το προσπάθησαν, μόνον οι 10 τα κατάφεραν, οι 40 εξαγοράστηκαν σπό τους Κινέζους, και οι υπόλοιπες 50 απλά επέστρεψαν στις έδρες τους, με άδεια χέρια και τσέπες.

Διαβάστε: Υπηρεσίες delivery για πολυτελή σκάφη

Ένα πρόβλημα, εξηγεί ο Ονοράτο, είναι ότι «οι Κινέζοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα τον ήλιο -το μαύρισμα εξακολουθεί να είναι γι’ αυτούς συνώνυμο με την χειρωνακτική εργασία στην ύπαιθρο. Όμως αγαπούν τη θάλασσα και είναι στα αληθινά ρομαντικοί. Το κλειδί είναι να τους δώσεις να καταλάβουν ότι τα κρουαζιερόπλοια δεν είναι απλά πλωτά καζίνο. Παρέχονται κι άλλες υπηρεσίες στη διάρκεια του ταξιδιού».

Τώρα, το μεγάλο ερώτημα είναι εάν και πόσοι θα αποφασίσουν να «ποντάρουν» στην πραγματικά μοναδική αυτή εμπειρία. Μόνον το εισιτήριο για την ανά τον κόσμο κρουαζιέρα στοιχίζει 12.370 ευρώ. «Φαίνεται ότι οι μεγαλοαστοί στην Κίνα αποτελούν πράγματι το νέο target group γι’ αυτού του είδους τα ταξίδια», υποστηρίζει σήμερα ο Ονοράτο.

Προφανώς αυτοί έχουν και τα χρήματα και τρεις ολόκληρους μήνες για να αφιερώσουν σε διακοπές…