Δωρεά 500.000 ευρώ της COSMOTE για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων παρέλαβε ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Δωρεά 500.000 ευρώ της COSMOTE για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων παρέλαβε ο Ν. Παναγιωτόπουλος
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέλαβε, σήμερα, δωρεά ύψους 500.000 ευρώ από την COSMOTE για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Ν. Παναγιωτόπουλος δέχθηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ και υπέγραψαν το συμφωνητικό για την αποδοχή της δωρεάς στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας».

Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείυο Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Η δωρεά της COSMOTE αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για την υποστήριξη των μέσων περιπολίας και των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και υλικών για την ενίσχυση των κωλυμάτων απαγόρευσης πρόσβασης, συνολικής αξίας πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ. Το αντικείμενο της δωρεάς καθορίστηκε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που προκύπτουν από τη διαρκή επιτήρηση των συνόρων.

Μετά το τέλος της τελετής αποδοχής της δωρεάς, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας τόνισε ότι η δωρεά εντάσσεται «στο πλαίσιο του αγώνα που κάνουν να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ιδίως τα χερσαία σύνορά μας». «Έχει να κάνει», εξήγησε ο υπουργός, «με την παροχή υλικών και εξοπλισμού προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το οποίο προσδιόρισε τις ανάγκες. Απευθυνθήκαμε στον όμιλο ΟΤΕ κι αυτός προσέτρεξε με οικονομική βοήθεια, προκειμένου να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες». «Ευχαριστούμε την COSMOTE και τον όμιλο ΟΤΕ, τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ που εκπροσώπησε σήμερα τον όμιλο εδώ, δηλώνοντας ότι αισθανόμαστε ευτυχείς» συμπλήρωσε. «Ο αγώνας των Ένοπλων Δυνάμεων» πρόσθεσε ο υπουργός, «συναντά υποστηρικτές από το επιχειρείν, ενός από τους μεγαλύτερους και σημαντικούς ομίλους της χώρας που δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, από την στρατιωτική ηγεσία και με την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, προκειμένου να φέρουν σε πέρας και στο ακέραιο την αποστολή τους, όπως και κάνουν».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ υπογράμμισε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει το ύψιστο καθήκον της περιφρούρησης και διασφάλισης των συνόρων της χώρας μας σε γη, θάλασσα και ουρανό. Στον όμιλο ΟΤΕ θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να στηρίξουμε έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια με κάθε μέσο που έχουμε, βοηθώντας κι εμείς στην άσκηση καθηκόντων στα ελληνικά σύνορα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και λόγω της πανδημίας». «Εκ μέρους των εργαζομένων και της διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ», συνέχισε ο Μ. Τσαμάζ, «ευχαριστούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για το έργο που προσφέρουν. Εξασφαλίζουν την ακεραιότητα της χώρας και φροντίζουν ώστε να νοιώθουμε όλοι ασφαλείς».