«Δώστε πίσω τα λεφτά», λέει το Ηνωμένο Βασίλειο στους απατεώνες του κορωνοϊού

«Δώστε πίσω τα λεφτά», λέει το Ηνωμένο Βασίλειο στους απατεώνες του κορωνοϊού
epa09091800 People walk past on Millennium bridge one year on since the lockdown began in London, Britain, 23 March 2021. A minute of silence was observed across the UK to mark a year since lockdown restrictions over the coronavirus pandemic began. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το ακριβές ποσό της απάτης για τον COVID δεν είναι σαφές, αλλά διάφορες εκτιμήσεις το υπολογίζουν σε περίπου 5 δισ. λίρες.

Ο επικεφαλής δημοσίων δαπανών της Βρετανίας προέτρεψε τη Δευτέρα τους απατεώνες που εξαπάτησαν λαμβάνοντας δισεκατομμύρια δολάρια από το πρόγραμμα υποστήριξης για τον κορωνοϊό από το κράτος, να επιστρέψουν τα χρήματα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Σάιμον Κλαρκ είπε ότι η φορολογική υπηρεσία, γνωστή στη Βρετανία ως HM Revenue & Customs, θα καταδιώξει οποιονδήποτε είχε πάρει χρήματα με δόλο.

«Θα καταδιώξουμε τώρα οποιονδήποτε έχει πάρει αυτά τα χρήματα με δόλο», είπε ο Κλαρκ στο ραδιόφωνο LBC. «Και θα προέτρεπα όποιον πήρε αυτά τα χρήματα και δεν τα χρειαζόταν πραγματικά να έρθει σε επαφή με το HMRC».

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να ξεφύγει από το HMRC κάνει μεγάλο λάθος», είπε.

Το ακριβές ποσό της απάτης για τον κορωνοϊό δεν είναι σαφές, αλλά διάφορες εκτιμήσεις το υπολογίζουν σε περίπου 5 δισ. λίρες (6,7 δισ. δολάρια).