Δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 31 νεκροί στην Οδησσό

Δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 31 νεκροί στην Οδησσό

Συγκλονιστικά βίντεο και φωτογραφίες - Για εμπρησμό σε κτίριο που στέγαζε εργατικό συνδικάτο κάνει λόγο η ουκρανική κυβέρνηση.

Δραματικές εξελίξεις το βράδυ της Παρασκευής στην Οδησσό με κυβερνητικά κτίρια στις φλόγες και αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ  υποστηρικτών της κυβέρνησης του Κιέβου και φιλορώσων διαδηλωτών που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 50 ακόμη, όταν σημειώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο όπου στεγάζεται ένα εργατικό συνδικάτο.

«Στο περιθώριο των συγκρούσεων εκδηλώθηκε μια πυρκαγιά η οποία οφειλόταν σε εμπρησμό, στην έδρα των συνδικάτων στην Οδησσό. 31 άνθρωποι είναι νεκροί – οι 30 δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα και οκτώ πήδησαν από τα παράθυρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε η πυρκαγιά ακόμη δεν είναι γνωστές, ωστόσο το γεγονός συνιστά αναμφισβήτητα επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, που μόνο την Παρασκευή μέτρησε τουλάχιστον 44 νεκρούς, μετά και από την πρωινή στρατιωτική επιχείρηση της ουκρανικής κυβέρνησης στην περιοχή του Σλαβιάνσκ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Κίεβο, τη νύχτα ξεκίνησαν εκ νέου σφοδρές μάχες στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να έχουν χάσει δύο Ουκρανοί στρατιώτες τη ζωή τους.

1/6

Διαβάστε ακόμη:

Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες στην Οδησσό (βίντεο)

«Πρόβα» εμφυλίου στην Ουκρανία

Επίθεση του κυβερνητικού στρατού στο Σλαβιάνσκ

Ρωσία: H Ουκρανία «σκοτώνει» τη συμφωνία της Γενεύης