Δριμύ κατηγορώ της Ryanair: «Η Ελλάδα πουλάει τα κλειδιά της Δημοκρατίας στους Γερμανούς»!

Δριμύ κατηγορώ της Ryanair: «Η Ελλάδα πουλάει τα κλειδιά της Δημοκρατίας στους Γερμανούς»!

«Οι Γερμανοί – της Fraport – θα ελέγχουν το κλειδί της Ελλάδας» ανέφερε ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος της εταιρείας για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

«Λάβρος» κατά της απόφασης της κυβέρνησης να δώσει τα περιφερειακά αεροδρόμια στη γερμανική κρατική εταιρεία Fraport, ήταν ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος της Ryanair Ο’ Μπράιεν. Όπως είπε χαρακτηριστικά «κάτι γίνεται λάθος στην Αθήνα και κανείς δεν ενδιαφέρεται να το διορθώσει», ενώ ενημέρωσε ότι παρά τις συνεχείς επιστολές προς την Ελληνική κυβέρνηση, δε λαμβάνει ουδεμία απάντηση.

Συγκεκριμένα η Ryanair εκφράζει την αντίθεσή της στην προοπτική παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel, θεωρώντας ότι θα γίνουν πολύ πιο ακριβά και λιγότερο ελκυστικά για τους ταξιδιώτες λόγω αύξησης των χρεώσεων.

Παρουσιάζοντας πριν το δύο μέρες το νέο ενισχυμένο θερινό πρόγραμμα της εταιρείας, ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος του ιρλανδικού αερομεταφορέα, Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν, υποστήριξε ότι οι Γερμανοί της Fraport «θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα, “αιχμαλωτίζοντας” τα ελληνικά νησιά». Όπως εξήγησε, ο παραχωρησιούχος δεν θα ενδιαφέρεται για το πόσους επιβάτες θα έχουν τα αεροδρόμια.

Πιο αναλυτικά, όπως τόνισε ο κ. Ο’ Μπράιεν, η Ryanair έχει στείλει οκτώ επιστολές προς την Ελληνική κυβέρνηση, με τις οποίες πρότεινε την μείωση των χρεώσεων στα αεροδρόμια, με αντάλλαγμα την αύξηση της επιβατικής κίνησης, χωρίς ωστόσο η εταιρία να λάβει κάποια απάντηση. Ένα από τα αιτήματα της Ryanair είναι η εκτέλεση χειμερινού δρομολογίου από Χανιά προς Λονδίνο, δίχως να υπάρχει καμία ανταπόκριση. Την ίδια στιγμή, ο έλεγχος περνάει στους Γερμανούς με τον κ. Ο’ Μπράιεν να αναρωτιέται αν η χώρα «πουλάει τα κλειδιά της Δημοκρατίας» στους Γερμανούς.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ο’ Μπράιεν, σε ερώτηση του «Βήματος», σε επαφή που είχε με την Fraport, του έγινε γνωστό ότι η εταιρία λειτουργίας αεροδρομίων θα δώσει έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες.

«Η Fraport δεν κάνει κάτι λάθος» συνέχισε, «όμως αυτό δεν είναι το καλύτερο για την Ελλάδα. Θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα, “αιχμαλωτίζοντας” τα ελληνικα νησιά» είπε και υπογράμμισε ότι ο παραχωρησιούχος δεν θα ενδιαφέρεται για το πόσους επιβάτες θα έχουν τα αεροδρόμια. «Είναι η τελευταία ευκαιρία» τόνισε. «Οι Γερμανοί – της Fraport – θα ελέγχουν το κλειδί της Ελλάδας» συμπλήρωσε.

Ο κ. Ο’ Μπράιεν προειδοποίησε ότι «τώρα συζητούν να πωλήσουν την Αθήνα στον ίδιο μονοπώλιακό λειτουργό» και τόνισε ότι «όλη η αεροπορική πρόσβαση θα τελεί υπό την διαχείριση της ίδια εταιρίας». Μάλιστα, σχολίασε ότι το τίμημα του 1,2 δις. ευρώ είναι μόλις το ήμισυ από το ποσόν που καλείται να καταβάλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο επόμενο διάστημα.