Το eBay θέλει να κάνει τις αγορές στο διαδίκτυο πιο διασκεδαστικές

Το eBay θέλει να κάνει τις αγορές στο διαδίκτυο πιο διασκεδαστικές

Πώς θα το καταφέρει αυτό;

Η EBay Inc. θα παρουσιάσει νέες λειτουργίες αυξημένης πραγματικότητας προκειμένου να καταστήσει την αγορά και την πώληση προϊόντων στην ιστοσελίδα της πιο ελκυστική, ενώ παράλληλα διερευνά ένα πρόγραμμα πίστωσης για τους πωλητές ώστε να τους ενθαρρύνει να κρατήσουν τα χρήματά τους στην πλατφόρμα.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας δήλωσε ότι εργάζεται σε ένα κιτ AR που, για παράδειγμα, θα επιτρέπει στους λάτρεις των αυτοκινήτων να έχουν μία για το πώς θα μοιάζουν οι νέοι τροχοί στα οχήματά τους προτού προβούν σε κάποια αγορά. Επιπλέον, μια άλλη λειτουργία που θα παρουσιάσει η εταιρεία σύντομα θα βοηθά τους πωλητές να επιλέγουν το σωστό μέγεθος κουτιού για ένα προϊόν που θέλουν να στείλουν στους πελάτες τους.

Σημειώνεται ότι το Το EBay είχε ένα ισχυρό τρίμηνο μετρώντας 170 εκατομμύρια αγοραστές στην πλατφόρμα και αύξηση κατά 10% του όγκου των ακαθάριστων εμπορευμάτων, στα 24,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αγοραστές προτιμούν το EBay καθώς διαθέτει μοναδικά προϊόντα σε καλές τιμές. «Η γρήγορη παράδοση δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την απόφαση ενός αγοραστή», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Devin Wenig την Τρίτη στο Σαν Φρανσίσκο σε μια διάσκεψη. Μάλιστα, ο Wenig προσπάθησε να πείσει τους επενδυτές που παρευρέθηκαν στη διάσκεψη ότι υπάρχει ακόμα «χώρος» για το EBay σε μια αγορά που κυριαρχείται από την Amazon.com Inc., η οποία προσφέρει την παράδοση ορισμένων αντικειμένων μέσα σε λίγες ώρες.

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένα πράγμα: Ο εφοδιασμός. Αυτό δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο Wenig, προσθέτοντας ότι «Το κόστος, η ευκολία και το ίδιο το απόθεμα έχει εξίσου μεγάλη σημασία».

«Οι βασικές στρατηγικές της εταιρείας για τη διατήρηση της ανάπτυξης περιλαμβάνουν τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη και τα δεδομένα χρησιμοποιούνται προκειμένου να εξατομικεύσουν όσα βλέπουν οι επισκέπτες στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας και να εισάγουν χαρακτηριστικά όπως τα εργαλεία AR για να κάνουν τη διαδικτυακή αγορά πιο διασκεδαστική», τόνισε ο Mohan Patt, αντιπρόεδρος καταναλωτικών πρακτικών σε μία συνέντευξή του.