Έχετε την τόλμη που χρειάζεται για να πετύχετε;

Έχετε την τόλμη που χρειάζεται για να πετύχετε;

Η τόλμη είναι ένα στοιχείο δύσκολο να αποκτηθεί, αλλά απαραίτητο για να πετύχετε στην επαγγελματική σας πορεία. Μάθετε πώς μπορείτε να την οικοδομήσετε.

Υπάρχουν πολλές ιδιότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους, οι οποίες όσο πιο προσεκτικά και ποιοτικά έχουν μελετηθεί, τόσο περισσότερο θα σας βοηθήσουν και θα αξίζουν τον χρόνο και την ενέργειά σας.

Η τόλμη, ωστόσο, θεωρείται πως είναι αυτό το «κάτι παραπάνω» που χωρίζει τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους από τους υπόλοιπους. Είναι το πάθος, η επιμονή και η αντοχή που πρέπει να διοχετεύσουμε προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.

Η ιδιότητα αυτή μπορεί να χτιστεί βήμα προς βήμα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

1. Κάντε λάθη και προσπαθήστε ξανά χωρίς να δειλιάζετε

Έχει αποδειχθεί πως οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν ξοδεύουν καθόλου από τον χρόνο ή την ενέργειά τους ασχολούμενοι με τις αποτυχίες τους, καθώς αντιμετωπίζουν την αποτυχία ως ένα μικρό και απαραίτητο βήμα στη διαδικασία για την επίτευξη των στόχων τους.

2. Πρέπει να παλεύετε ακόμη και αν αισθάνεστε ήδη ηττημένοι

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε κάποτε τον Μοχάμεντ Άλι πόσα push-ups κάνει την ημέρα. Εκείνος του απάντησε: «Δεν μετράω πόσα push-ups κάνω την ημέρα γιατί αρχίζω να μετράω από τη στιγμή που αρχίζω να νιώθω πόνο. Τότε είναι που μετράει». Το ίδιο ισχύει και για την επιτυχία. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, θα πρέπει να συνεχίσετε να παλεύετε, ακόμη κι αν νιώθετε πως έχετε ήδη χάσει.

3. Κάντε τα τηλέφωνα που φοβάστε να κάνετε

Μερικές φορές πρέπει να κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε να κάνουμε: να απολύσουμε κάποιον, να τηλεφωνήσουμε σε κάποιον παντελώς άγνωστο για να ζητήσουμε κάτι ή να σταματήσουμε ένα πρότζεκτ για να αρχίσουμε πάλι από την αρχή. Είναι εύκολο να αφήσουμε την διαφαινόμενη πρόκληση να μας παραλύσει, όμως οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι σε αυτές τις στιγμές το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν είναι να κάνουν αμέσως τη δουλειά.

4. Να είστε ευγενικοί σε αυτούς που σας φέρονται με αγένεια

Όταν οι άνθρωποι είναι αγενείς απέναντί μας, το πιο εύκολο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ακολουθήσουμε στο επίπεδό τους. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, όμως, δεν επιτρέπουν στην αρνητικότητα ενός άλλου ατόμου να τους «ρίξει».

5. Να αναλαμβάνετε πάντα την ευθύνη των πράξεών σας

Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να σας θυμούνται για το πώς αντιμετωπίσατε ένα πρόβλημα παρά για το αν το δημιουργήσατε. Με το αναλαμβάνετε πάντα την ευθύνη των πράξεών σας, ακόμη και όταν θα μπορούσατε αντ’ αυτού να προβάλλετε δικαιολογίες, δείχνει πως ενδιαφέρεστε περισσότερο για τη δουλειά σας και τα αποτελέσματά της παρά για το εγώ και την εικόνα σας.