Economist σε Τσίπρα: Συνεργάσου με το Ποτάμι, διώξε ΑΝΕΛ και Βαρουφάκη

Economist σε Τσίπρα: Συνεργάσου με το Ποτάμι, διώξε ΑΝΕΛ και Βαρουφάκη

Σε επικίνδυνο σημείο έχουν φτάσει οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας, σύμφωνα με τον Economist.

Σε δημοσίευμά της η εβδομαδιαία πολιτικο-οικονομική εφημερίδα, προτρέπει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διακόψει τη συνεργασία του με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και να αντικαταστήσει τον «φλύαρο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, Γιάνη Βαρουφάκη με έναν άλλο Υπουργό Οικονομικών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας στις δύο συναντήσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ θα έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει τα πράγματα, αν και θα είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην πιο ισχυρή ηγέτιδα της Γερμανίας και τον μεγαλύτερο ταραχοποιό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επείγουσα αποστολή του να πάρει στο χέρι μια συμφωνία», σημειώνει το δημοσίευμα που προσθέτει:

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να κάνει μια καλή αρχή με την αντικατάσταση του φλύαρου υπουργού Οικονομικών του, Γιάνη Βαρουφάκη, με έναν υπουργό περισσότερο ρεαλιστή. Θα είναι καλύτερα, επίσης, αν διέκοπτε τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητες Έλληνες που είναι δεξιό κόμμα και ζητούσε συνεργασία με το Ποτάμι».

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει πως «ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να χάσει άλλες ευκαιρίες αν θέλει η χώρα του να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Αν δεν κινηθεί γρήγορα θα ανακαλύψει σύντομα ότι οι ευκαιρίες του και οι πιθανότητές του για παραμονή έχουν εξαντληθεί».