Εδώ Λιλιπούπολη!

Εδώ Λιλιπούπολη!

Οι παιδικές μνήμες μιας άλλης εποχής, ξαναζωντανεύουν στις 14 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Οι πρώτοι φαν της Λιλιπούπολης έχουν πατήσει τα 40. Κάποιοι άλλοι όμως, όπως τα παιδιά μας, είναι στα πρώτα χρόνια της ζωής τους ενώ οι νεότεροι ακόμα έρχονται. Το καινοτόμο για την εποχή, δημιουργικό πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι «Εδώ Λιλιπούπολη», που έπαιζε στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ενώνοντας καλλιτέχνες όπως τη Μαριανίνα Κριεζή, το Νίκο Κυπουργό, τη Λένα Πλάτωνος, το Νίκο Χριστοδούλου, τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο,  πλέον δεν υπάρχει. Ο Μάνος Χατζιδάκις δεν υπάρχει. Το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ δεν υπάρχει.

Και όμως. Φαίνεται πως η Λιλιπούπολη, ο διαχρονικός αυτός κόσμος χαράς κι ευαισθησίας είναι αναγκαίος, σήμερα, περισσότερο από ποτέ.

Διαβάστε ακόμη: ReMap KM: Η Αθήνα στο επίκεντρο 

Ιδού λοιπόν. Για τα παιδιά. Τα μικρά και τα μεγάλα. Στις 14 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο θα δούμε την παράσταση «Ένα ταξίδι στην Λιλιπούπολη». Με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Βασίλη Αγροκώστα και τον Μουσικό Όμιλο Αρσακείων-Τοσιτσείων Εκάλης. Μαζί τους οι σολίστ και το ενόργανο σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Μια ωραία παράσταση με ωραίο σκοπό: Η διοργάνωση της μουσικής εκδήλωσης εντάσσεται στην προσπάθεια της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας να ενισχύσει το Ταμείο Υποτροφιών, ώστε να υπάρξει δυνατότητα στήριξης μαθητών των Αρσακείων Σχολείων των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Θα είμαστε εκεί. Για να παρακολουθήσουμε ένα παραμύθι που θα συνεχίζεται για πάντα. Για τις μνήμες που ξυπνά. Μνήμες που συγκινούν ακόμα και εκείνους που δεν τις έχουν.

Χορηγοί: ΟΠΑΠ, INTRALOT, SAMSUNG, ΔΕΛΤΑ

Υποστηρικτές: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Κ. ΚΑΙΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, LIDL, AEGEAN, NEW YORK COLLEGE, EPSON

Για εισιτήρια στα καταστήματα Public καθώς και online στο www.ticketservices.gr

Φωτογραφία: Χάρης Ακριβιάδης