Θα μείνουμε εδώ στο Μουσείο Μπενάκη

Θα μείνουμε εδώ στο Μουσείο Μπενάκη

Μοναδικές βραδιές με πρεμιέρες, συναυλίες και το «Αφεντικό» στο αίθριο του Μουσείου.

Δεν υπάρχει, πιστεύω, τίποτα καλύτερο να κάνει κανείς στην Αθήνα μεταξύ 9 και 27 Ιουλίου, από το να βρίσκεται μέρα-νύχτα στο Μουσείο Μπενάκη.

Από την μια είναι ο λατρεμένος χώρος, από την άλλη το συναρπαστικό δρώμενο που λαμβάνει χώρα εκεί εδώ και δυο εβδομάδες. Μας μένει ακόμα μια εβδομάδα και πρέπει να την αξιοποιήσετε και να πάτε μέχρι το κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς 138. Το αίθριο του Μουσείου έχει μετατραπεί σε έναν ατμοσφαιρικό θερινό κινηματογράφο,αλλά παράλληλα και σε έναν άνετο και απολαυστικό συναυλιακό χώρο, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πιο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, εξαιρετικές ταινίες -γύρω από το χώρο της τέχνης, της μόδας, της μουσικής, του θεάτρου και της γαστρονομίας- που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία, και 12 πρεμιέρες για την Ελλάδα.

Απολαύστε στις 22 και στις 25 Ιουλίου το νέο ντοκιμαντέρ «Bruce Springsteen & I», το οποίο παρουσιάζει τον αγαπημένο καλλιτέχνη που με τη μουσική του χαρακτήρισε μια γενιά ακροατών, συνθέτοντας με τα τραγούδια του το soundtrack της ζωής τους. Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από τους fans, με την βοήθεια των κινηματογραφιστών της ομάδας του Ridley Scott, και παρουσιάζει τις εμπειρίες και τις απόψεις των πρώτων για τον «Boss». Η ταινία είναι γεμάτη από τη μουσική του Bruce Springsteen, καθώς και από σπάνιο οπτικό αρχειακό υλικό από τις συναυλίες σαράντα και πλέον ετών. Ο Bruce Springsteen είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς όλων των εποχών, ένας πραγματικός θρύλος της rock μουσικής, με στίχους που απευθύνονται σε όλους μας. Απολαύστε την καταγραφή ενός ταξιδιού που ξεκινά από τους δρόμους του New Jersey και φτάνει μέχρι τους εναρκτήριους λόγους του Barack Obama.


 

Στις 24 Ιουλίου μην χάσετε το εκπληκτικό φιλμ «In Search of Beethoven». Εκεί οι πιο σημαντικοί μουσικοί του πλανήτη και ειδικοί στα έργα του Μπετόβεν, εξιστορούν και αποκαλύπτουν τελείως διαφορετικές πτυχές για τη ζωή του θρυλικού συνθέτη. Ονόματα όπως Gianandrea Noseda, Sir Roger Norrington, Riccardo Chailly, Claudio Abbado, Hélène Grimaud, Vadim Repin, Lars Vogt και Emanuel Ax, και πολλοί άλλοι, θα μας δώσουν με λεπτομέρεια τον Μπετόβεν που δεν ξέραμε. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να απολαύσουμε 55 σημαντικές εκτελέσεις έργων του συνθέτη από θρυλικά ονόματα όπως ο Claudio Abbadο. Μια αξιόλογη προσέγγιση που, επιτέλους, διαλύει το στερεότυπο του βασανισμένου και δύστροπου δημιουργού που έχει επικρατήσει.

Στις 27 Ιουλίου δεν θα χάσετε τη συναυλία του γνωστού, αγαπημένου και ενός από τους δημοφιλέστερους τραγουδοποιούς των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, Κωστή Μαραβέγια (Maraveyas Ilegal). Κρουστά, κιθάρα, τρομπόνι, τύμπανα, κοντραμπάσο και μια φωνή όνειρο στο αίθριο του Μουσείου.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε στο Μουσείο Μπενάκη αυτές τις βραδιές; Να πιείτε δροσερά κοκτέιλ, να φάτε ωραία πιάτα ή σνακ και να κλείσετε με υπέροχα παγωτά KAYAK.

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ που διαρκεί ως τις 27 Ιουλίου, κάντε κλικ στοwww.benakisummerfestival.gr.