Εδραιώνει την παρουσία του στο εξωτερικό ο Όμιλος Kleemann

Εδραιώνει την παρουσία του στο εξωτερικό ο Όμιλος Kleemann

«Νέο» άνοιγμα στο εξωτερικό ετοιμάζει η πρωτοπόρος στον κλάδο των ανελκυστήρων εταιρεία.

Την φήμη ως πρωτοπόρος στον κλάδο των ανελκυστήρων διατηρεί ο Όμιλος Kleemann, αφού όχι μόνο έκλεισε το εννεάμηνο με κερδοφορία και βελτιωμένες επιδόσεις, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών, όσο και σε επίπεδο περιθωρίων, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά ετοιμάζεται να επεκταθεί περεταίρω στις αγορές του εξωτερικού που επιδεικνύουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον κλάδο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο εμπορικός διευθυντής Λάζαρος Ασβεστόπουλος, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου στην Αθήνα, στόχος της διοίκησης είναι η διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην ελληνική και η ενίσχυση της θέσης της στη διεθνή αγορά. Στο πλαίσιο αυτό η Kleemann προχώρησε πρόσφατα στην ίδρυση γραφείου πωλήσεων στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ έχει προηγηθεί η ίδρυση γραφείου πωλήσεων στο Παρίσι, ενδυναμώνοντας την παρουσία της εταιρείας στη Γαλλία.

Η στρατηγική διεθνοποίησης και εξωστρέφειας τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρθηκε, είχε ως αποτέλεσμα ο Όμιλος να έχει παρουσία σε 98 χώρες, με τις διεθνείς πωλήσεις να ανέρχονται στο 90% του κύκλου εργασιών, με κύριες αγορές την Αγγλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρωσία, Ν. Ζηλανδία, Ρουμανία, Τουρκία και Κύπρο. Παράλληλα εξετάζονται ευκαιρίες ανάπτυξης στην Αφρική και την Άπω Ανατολή.

Η Kleemann κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρων, με εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα, στην Κίνα και στη Σερβία. Κατασκευάζει περισσότερα από 10.500 νέα συστήματα ανελκυστήρων κάθε χρόνο, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 2% του συνόλου των νέων ανελκυστήρων, παγκοσμίως.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Ασβεστόπουλο, εστιάζει στην ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της προσφέροντας εξειδικευμένα προϊόντα ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στην προστασία περιβάλλοντος καθώς ειδικεύεται στην κατασκευή «πράσινων» ανελκυστήρων με εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ασβεστόπουλος στο θέμα της ασφάλεια των ανελκυστήρων τονίζοντας ότι η πολιτεία, έχει θεσπίσει ελέγχους των ανελκυστήρων, από πιστοποιημένους φορείς έτσι ώστε να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας των ανελκυστήρων που βρίσκονται σε λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό όλοι οι παλιοί ανελκυστήρες οφείλουν να βελτιώσουν το παρεχόμενο επίπεδο ασφάλειας και να ανακαινισθούν στο βαθμό που απαιτείται ώστε να παρέχουν την επιθυμητή ασφάλεια. Ωστόσο, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν γίνονται οι αναγκαίες αλλαγές με αποτέλεσμα σήμερα να λειτουργούν στη χώρα 400.000 ανελκυστήρες εκ των οποίων 150-200.00 να παρουσιάζουν σοβαρά θέματα ασφάλειας.

Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, το εννεάμηνο του 2014 έκλεισε για τον όμιλο με κερδοφορία και βελτιωμένες επιδόσεις, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών, όσο και σε επίπεδο περιθωρίων, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 67,8 εκατ. ευρώ έναντι 61,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 9,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το ενοποιημένο μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 35,1% από 33,4%. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε 3,1 εκατ. ευρώ από 2,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,7%. Τα κέρδη μετά από φόρους και από τα δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν το εννεάμηνο του 2014 σε 2,4 εκατ. ευρώ από 1,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2013 σημειώνοντας αύξηση 26,4%.

Η διοίκηση αναμένει ότι οι βελτιωμένες επιδόσεις και η διατήρηση της υψηλής ρευστότητας του Ομίλου θα συνεχιστούν και στο κλείσιμο του έτους. Όπως αναφέρθηκε ο τζίρος του ομίλου στο τέλος της τρέχουσας χρήσης θα ξεπεράσει το ποσό των περίπου 95 εκατ. ευρώ στο οποίο ανήλθε το 2013. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα οι πωλήσεις το 2013 διαμορφώθηκαν στα 10 εκατ. ευρώ και αναμένεται εφέτος να ανέλθουν στα 11 εκατ. ευρώ.