Έφυγε από τη ζωή ο 78χρονος πρόεδρος της Samsung

Έφυγε από τη ζωή ο 78χρονος πρόεδρος της Samsung
epa07820054 The logo of Samsung at the International Funkaustellung Berlin (IFA), an international consumer electronics fair, in Berlin, Germany, 05 September 2019. The new long awaited device will hit markets in Korea starting 06 September and France, Germany, Singapore, the UK, and US later in September. The IFA is the world's leading trade show for consumer electronics and home appliances and open for the general public from 06 to 11 September 2019. EPA/OMER MESSINGER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Λι Κουν Χι άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Τζέι Λι.

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 78 ετών ο πρόεδρος της Samsung, Λι Κουν Χι ανακοίνωσε ο νοτιοκορεάτικος όμιλος.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Λι Κουν Χι, προέδρου της Samsung Electronics», ανέφερε ο όμιλος. Ο Λι, ο οποίος μετέτρεψε τον όμιλο σε παγκόσμιο γίγαντα των τηλεπικοινωνιών, βρισκόταν στο κρεβάτι μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη το 2014.

Άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Τζέι Λι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Λι μετέτρεψε την επιχείρηση εμπορίας νουντλς του πατέρα του στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της Νότιας Κορέας. «Ο πρόεδρος Λι ήταν ένας αληθινός οραματιστής που μεταμόρφωσε τη Samsung από μια τοπική επιχείρηση σε παγκόσμια πρωτοπόρο καινοτόμα εταιρεία και μια βιομηχανική υπερδύναμη. Η διακήρυξη του “New Management” του 1993 ήταν ο κινητήριος μοχλός του οράματος της εταιρείας να προσφέρει την καλύτερη τεχνολογία για να βοηθήσει στην πρόοδο της παγκόσμιας κοινωνίας», ανέφερε η Samsung.